Net medikai pakraupo pamatę, kaip sužalotą vaiką kolegos išleido namo: šešiametei galėjo grėsti mirtinas pavojus Ligoninė kaltinimus neigia

Į naujienų portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi kaunietė Daiva, sukrėsta po apsilankymo Marijampolės ligoninės skubios pagalbos skyriuje. Pasak moters, paspirtukininko partrenktos šešiametės dukros neapžiūrėjo joks gydytojas, o po beveik trijų valandų laukimo pasiūlyta važiuoti namo. Tuo metu ligoninės atstovai tikina, kad mergaitės būklę itin operatyviai įvertino vidaus ligų gydytoja.

Daiva kaltina Marijampolės medikus nesuteikus jos dukrai būtinos pagalbos.<br>lrytas.lt koliažas
Daiva kaltina Marijampolės medikus nesuteikus jos dukrai būtinos pagalbos.<br>lrytas.lt koliažas
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>Skaitytojos nuotr.
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>Skaitytojos nuotr.
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>Skaitytojos nuotr.
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>Skaitytojos nuotr.
Poezijos parkas Marijampolėje.<br>G.Kandroto nuotr.
Poezijos parkas Marijampolėje.<br>G.Kandroto nuotr.
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kaunietės dukrą sužalojo neatsargūs paspirtukininkai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Marijampolės ligoninė<br>Asociatyvinė L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės ligoninė<br>Asociatyvinė L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės ligoninė<br>Asociatyvinė L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės ligoninė<br>Asociatyvinė L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 1, 2022, 7:31 AM, atnaujinta Oct 3, 2022, 9:17 AM

Daivos teigimu, kitą dieną po įvykio jos dukrą pamatę Kauno klinikų medikai buvo šokiruoti. Anot gydytojų, svarbūs tyrimai turėjo būti atlikti pirmosiomis valandomis po nelaimės. Tik taip buvo galima įvertinti, ar šešiametės gyvybei negresia pavojus. Jei mergaitė, jaučiasi gerai, tai dėkoti reikia Dievui, o ne medikams.

Gavo tik ledo sutinusiai lūpai

Praėjusį šeštadienį iš Marijampolės kilusi Daiva lankė artimuosius gimtinėje. Nuotaika šventiška – minėtas gimtadienis. Graži, saulėta diena, tad atgal į Kauną Daiva su dukra neskubėjo, patraukė pavaikštinėti po suvalkiečių išgirtą Poezijos parką.

Visus planus sujaukė netikėta nelaimė. Vienu paspirtuku dviese važiavę paaugliai neišsiteko siaurame takelyje – rėžėsi į šešiametę mergaitę ir ją sunkiai užgriuvo.

„Viskas įvyko labai greitai, per kelias sekundes. Būtų jie iš priekio parvažiavę, gal būčiau spėjusi dukrą pagriebti, o dabar nebuvo kaip sureaguoti. Žaibo greitis ir smūgis – baisiai išsigandau“, – įvykį prisiminė Daiva.

Mergaitė gausiai kraujavo iš nosies, stipriai sumušta lūpa – tai tik išoriniai sutrenkimo požymiai. Šešiametę apžiūrėję skubiosios pagalbos medikai ją nuvežė į Marijampolės ligoninę. Tuo skuba ir pasibaigė.

„Su greitąja atvažiavę į ligoninės priimamąjį iškart išgirdome, kad žmonių labai daug – turėsime palaukti“, – pasakojo Daiva.

Pasak moters, visa medikų pagalba – greitosios automobilyje įduotas ledas mergaitės lūpai šaldyti.

„Daktarės nėra“

Valanda laukiamajame, o tada Daiva ir dukra palydėtos į kitą patalpą, kur medikų pagalbos laukė dar kelios mamos su atžalomis. Laukiančių nemažėjo, o tik daugėjo.

„Atėjo tėtis su mažamečiu vaiku, kuris šarmu akis apsipylė, jos ryškiai paraudonavusios buvo. Vaikiukas mažas, gal pusantrų metukų, ramybės neranda, daug juda, o atėjusi slaugė sako: „Labai atsiprašau, teks ilgai laukti, labai daug žmonių turime“, – jau ne pirmą kartą tą patį pasiaiškinimą išgirdo Daiva.

Tėvams beliko tik tarpusavyje guostis ir svarstyti, kodėl medikai neranda laiko jų vaikams.

Tuo metu šešiametė dar tebeglaudė ledą prie smarkiai prakirstos lūpos. Tai ir buvo visa medikų pagalba, suteikta dar greitosios automobilyje.

Laikrodžio rodyklė artėjo prie devintos vakaro, ligoninėje praleistos jau beveik trys valandos, kai Daiva ir kiti tėvai sužinojo, kad visas laukimas – šuniui ant uodegos.

„Atėjo ta pati slaugė ar seselė ir pasakė, kad daktarės šiuo metu nėra, laukti reikės iki išnaktų. Geriau važiuokite visi namo“, – apie apsilankymo Marijampolės ligoninėje pabaigą pasakojo Daiva.

Naktis galėjo būti lemtinga

Visą naktį prie dukros lovos prabudėjusi moteris, sekmadienio rytą „dėl šventos ramybės“ apsilankė Kauno klinikose. Medikai mergaitę įdėmiai apžiūrėjo ir garsiai stebėjosi, kodėl ja pasirūpinta nebuvo tučtuojau.

„Gydytojai patys buvo šokiruoti. Mažametė avarijos metu patyrė galvos traumą – pirmoji naktis galėjo būti kritinė. Mergaitė turėjo būti akylai stebima, o mums apskritai jokios pagalbos nesuteikė“, – piktinosi Daiva.

„Reaguoti reikėjo jau pirmąją naktį. Tada reikėjo svarbius tyrimus atlikti. Jei naktį išgyveno, ačiū Dievui, vadinas viskas gerai“, – Kauno medikų paaiškinimą pakartojo Daiva.

Gydytojų naujiena leido ramiau atsikvėpti, bet kartu ir papiktino. Juk Marijampolėje mergaitės joks gydytojas neapžiūrėjo. Tik iš tolo pažvelgusi ligoninės darbuotoja ranka numojo: „Tik lūpa prakirsta. Nieko baisaus“.

„Labai pikta! O jei mano dukrai tą naktį kas nors būtų nutikę?“, – nusivylimo Marijampolės ligoninės darbu neslėpė Daiva.

Marijampolės ligoninė: mergaitė buvo apžiūrėta

Pirmadienį naujienų portalas lrytas.lt pasiteiravo Marijampolės ligoninės administracijos apie skubios pagalbos skyriaus užimtumą praėjusį savaitgalį bei Daivos dukrai suteiktą pagalbą. Gydymo įstaigą tik penktadienį pateiktame atsakyme nurodę, kad tuo metu, kai ligoninėje lankėsi Daiva, skyriuje buvo 12 pacientų (iš kurių vienas sunkios būklės).

Tačiau gydymo įstaiga nurodo, kad mergaitė buvo operatyviai apžiūrėta vidaus ligų gydytojos.

„18.00 val. GMP (greitosios medicinos pagalbos, – aut. pastaba) pristatyta šešiametė mergaitė kurią partrenkė paspirtuku važiavęs asmuo. Teiginys, kad gydytojos laukė iki 20.40 val., nesutampa su asmens ambulatorinio gydymo apskaitos kortelėje fiksuotu laiku t.y. apžiūra ir skubi pagalba pradėta teikti 18.06 val.

Pacientė buvo apžiūrėta vaikų ligų gydytojos, įvertinta būklė. Pacientės būklė nereikalavo stacionarinio gydymo, buvo duotos rekomendacijos“, – atsiųstame komentare teigė Marijampolės ligoninės atstovai ir pridūrė, kad buvo vadovautąsi visomis būtinosios pagalbos teikimo taisyklėmis.

Visgi Daiva tikina gydytojų dėmesio Marijampolės ligoninėje nesulaukusi. „18 val. 6 min. dar galėjome būti greitosios automobilyje. Ten tik ledo gavome, o pirmą valandą apskritai prasedėjome laukiamajame. Nei mane matė, nei aš juos (gydytojus, – aut. pastaba) mačiau“, – ligoninės versiją paneigė Daiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.