Vilniuje mirusio kūdikio mama pateikė savo įvykių versiją: dėl vaiko mirties kaltina medikus Ligoninė žada pradėti vidinį tyrimą

Trečiadienį Lietuvą sukrėtė vos kelių mėnesių kūdikio mirtis, kuris diena anksčiau į reanimaciją pakliuvo dėl daugybinių sužalojimų.

Greitoji medicinos pagalba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 2:58 PM, atnaujinta Oct 13, 2022, 4:30 PM

Vilniaus policija naujienų portalą lrytas.lt informavo, kad antradienį maždaug 11 val. 40 min. iš Vilniaus Santaros klinikų buvo gautas pranešimas apie galvos traumą patyrusį vaiką. Vėliau pranešta, kad mirtį reanimacijos gydytojai konstatavo 17 val. 05 min.

Vilniaus apskrities VPK nurodė, kad dėl sužaloto kūdikio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirminiais duomenimis, šeimoje yra ir daugiau vaikų. Tad gavus pranešimą apie ligoninėje atsidūrusį kūdikį, įvykiu susidomėjo ne tik policija, bet ir vaiko teisių specialistai.

Mama tvirtina, kad kalti medikai

Ketvirtadienio rytą sostinės policija pranešė, kad namie iškrito iš lovytės, dėl patirtų sužalojimų mirė. Tačiau naujienų portalui LRT.lt moteris komentavo, kad mažylis buvo su gipsu, tad ir versija apie bet kokius namie patirtus sužalojimus skamba absurdiškai.

„Kas sako, kad vaikas iškrito iš lovytės, tegul kartu paaiškina, kaip 2 mėnesių vaikas, kuris ne tik kad nesivarto, bet dar yra ir su judesius ribojančiu gipsu, galėjo iškristi iš lovytės?“, – piktinosi kūdikio netekusi mama.

LRT.lt taip pat pacitavo mirusio mažylio mamos pasidalinta informacija socialiniame tinkle „Facebook“. Ilgame įraše ji nupasakojo visą kūdikio ligos istoriją ir dėl kūdikio mirties kaltino medikus, nes jie, tėvų įsitikinimu, tinkamai neįvertino mažylio būklės, neatliko tyrimų, kurie, mamos nuomone, galėjo padėti išvengti tragiškos įvykių baigties.

Pasak mamos, gydytojai įtarė retą trapių kaulų ligą, bet jokių patarimų, kaip apsaugoti vaikelį, tėvams nedavė, pasiūlė gyventi normalų gyvenimą.

Santaros klinikų atstovai šiuo metu nurodė, kad laikydamiesi galiojančių įstatymų, jie negali žiniasklaidai teikti jokios atvejo informacijos, tam reikalingas raštiškas kreipimasis, tačiau pabrėžė įstaigos įsitraukimą į vykdomą tyrimą.

„Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius dėl vaiko mirties, tai labai skaudus ir sukrečiantis įvykis. Nors nesant tėvų ar kitų artimųjų sutikimo, neturime teisės pasakoti apie gydymo priežastis ir jo eigą, tačiau norime atkreipti dėmesį, kad būtent klinikų iniciatyva buvo kreiptasi į policiją dėl vaiko būklės jį atgabenus į ligoninę. Nuolat bendradarbiaujame ir palaikome kontaktą su policija ir kitomis institucijomis bei teikiame visus reikalingus duomenis vykdomuose tyrimuose“,  – teigiama ketvirtadienio popietę ligoninės išplatintame komentare.

„Kad būtų galutinai išsklaidytos kylančios abejonės dėl medikų vaidmens šioje tragiškoje istorijoje, pradėsime ir vidinį tyrimą“, – pridūrė gydymo įstaigos atstovai.

Dar trečiadienio vakarą mažylio mama tv3.lt sakė, kad jos kūdikis mirė dėl medikų aplaidumo.

„Kūdikis mirė dėl daktarų aplaidumo. Nuo gimimo į įstaigas buvo kreiptąsi po 1–3 kartus į savaitę ir pagalbos mes nesulaukėmė, kol atvežėme vaiką kritinėj būklėj ir jau buvo per vėlu.

Kiekvienas medikas atsakomybės dabar nusikrato. Mano vyras psichiatrinėje ligoninėj ūmios pagalbos skyriuje. Mane išleido tik dėl vaikų su artimųjų priežiūra.

Tikriausiai, reikalingiausia parama tai piniginė ir transportas vaikams į mokyklas-darželius kol aš ant stiprių vaistų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.