Pasiskiepyti nuo COVID-19 galima ir kitoje gydymo įstaigoje, nei esate registruotas

Siekiant vakcinavimo procesą padaryti kuo prieinamesnį žmonėms, jau įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro įsakymas, numatantis, kad gyventojai gali nemokamai vakcinuotis nuo COVID-19 bet kurioje gydymo įstaigoje, kur yra vykdomas skiepijimas, nepriklausomai nuo to, kokioje gydymo įstaigoje jie yra registruoti.

Koronaviruso vakcina.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Koronaviruso vakcina.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-10-24 11:44

„Gavome signalų, kad dalis gyventojų patiria nepatogumų, nes gali vakcinuotis tik toje gydymo įstaigoje, kur yra registruotas. Įsigaliojus pakeitimams, dabar visiems norintiems vakcinuotis sudaroma galimybė tai padaryti ten, kur jiems patogiausia. Tikimės, kad šie pakeitimai paskatins daugiau gyventojų apsisaugoti nuo infekcijos. Tai reiškia, kad, norėdamas pasiskiepyti ir neradęs vietos vakcinacijai savo gydymo įstaigoje, asmuo gali registruotis skiepijimui kitoje įstaigoje“, – sako sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Motiejūnienė Bilotienė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įspėja apie galimus laikinus nesklandumus norintiems vakcinuotis pasirinktoje gydymo įstaigoje, tačiau tikimasi, kad procesas greitai įsivažiuos ir bus sklandus. SAM šiuo metu aktyviai informuoja gydymo įstaigas apie pasikeitusią tvarką. Šiandien vyko susitikimas su savivaldybėmis ir asmens sveikatos priežiūros įstaigomis, kurio metu taip pat pristatyta aktuali informacija apie apmokėjimą už COVID-19 vakcinacijos paslaugą. Vakcinuojančioms gydymo įstaigoms, neatsižvelgiant į tai, ar asmuo, kuriam ši paslauga buvo suteikta, yra registruotas šios gydymo įstaigos pacientas ar ne, numatyti skatinamieji priedai.

Ministerija, siekdama dar labiau didinti vakcinacijos prieinamumą, taip pat ragina skiepijančias įstaigas aktyviau informuoti savo pacientus apie vakcinacijos tvarką ir kokioms dienoms galima registruotis.

Pasirinkti patogiausią vietą vakcinacijai galima registruojantis internetu www.koronastop.lt. Prisijungus per elektroninius valdžios vartus ir pasirinkus savo miestą, registracijos sistema pateiks sąrašą įstaigų, kuriose galima skiepytis.

Gyventojai, kurie neturi galimybės užsiregistruoti internetu, turėtų kreiptis tiesiogiai į tą gydymo įstaigą, kurioje pageidauja skiepytis. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad ne visos gydymo įstaigos vykdo vakcinaciją nuo COVID-19 ligos. Pasikonsultuoti, kur skiepytis, gyventojai gali savo gydymo įstaigoje.

Rudens orai sudaro palankią terpę viršutinių kvėpavimo takų infekcijų plitimui, todėl SAM ragina gyventojus pasirūpinti savo sveikata ir pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos. Jau paskiepytiems gyventojams rekomenduojama sustiprinti imunitetą dar viena vakcinos doze, jeigu po paskutinio skiepo ar persirgimo COVID-19 liga praėjo atitinkamas laikas (žr. pridedamas lenteles).

Taip pat primename, kad vieno vizito pas gydytoją metu galima pasiskiepyti nuo trijų infekcinių ligų: COVID-19 ligos, gripo ir pneumokokinės infekcijos. Skiepijimas nuo gripo infekcijos ypač aktualus koronaviruso pandemijos laikotarpiu, nes vienu metu susirgus gripu ir COVID-19 infekcija gydymas yra sudėtingesnis, išauga sunkių komplikacijų tikimybė. Pneumokokinė infekcija pavojinga tuo, kad gali sukelti tokias komplikacijas, kaip plaučių ar vidurinės ausies uždegimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.