Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybai vadovaus Tadas Žentelis

Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nuo lapkričio 1 d. pradeda vadovauti Tadas Žentelis. Jis pareigose keičia Norą Ribokienę, kurios penkerių metų kadencija vadovo poste baigiasi.

Tadas Žentelis keičia Norą Ribokienę.<br>lrytas.lt koliažas
Tadas Žentelis keičia Norą Ribokienę.<br>lrytas.lt koliažas
Tadas Žentelis<br>SAM nuotr.
Tadas Žentelis<br>SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sveikatos apsaugos ministerija

2022-10-31 09:14

„Tarnybai keliami labai svarbūs uždaviniai – būti pacientų balsu ir užtikrinti gydymo įstaigų darbo kokybę. Iš naujojo vadovo tikiuosi, kad tai bus daroma vadovaujantis šiuolaikišku požiūriu – konsultuojant, bendradarbiaujant, laiku informuojant, plėtojant skaitmenines paslaugas. Ne mažiau svarbu didinti pasitikėjimą institucija tarp pacientų ir gydymo įstaigų, taip prisidedant prie pokyčių sveikatos apsaugos sektoriuje“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Ministras dėkoja kadenciją baigusiai vadovei N. Ribokienei už jos indėlį plėtojant Tarnybą, organizuojant jos kasdieninį darbą bei viso gyvenimo pašventimą sveikatos apsaugos sistemai. N. Ribokienė visą savo profesinę karjerą dirbo sveikatos apsaugos sistemoje, užėmė vadovaujančias pareigas tiek įvairiose gydymo, tiek biudžetinėse įstaigose.

Naujasis Akreditavimo tarnybos vadovas T. Žentelis yra sukaupęs kelių dešimčių metų patirtį viešajame ir privačiame sektoriuose. Jis yra dirbęs įvairiose pareigose Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, Valstybiniame turizmo departamente.

Taip pat vadovavęs verslo rizikų vertinimo įmonei, dirbęs konsultantu įmonių valdymo ir teisinių paslaugų srityse. Pastaruoju metu jis ėjo vedėjo pareigas Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje, kur buvo atsakingas už rinkos priežiūrą ir produktų saugos užtikrinimą.

T. Žentelis yra baigęs Mykolo Romerio universitetą. Čia jis yra įgijęs du magistro laipsnius – teisės ir viešojo administravimo srityse.

„Dėkoju ministrui už išreikštą pasitikėjimą. Ateinu su aiškia vizija ir matymu, kaip turi atrodyti pati Tarnyba ir jos darbas. Tai bus priežiūros institucija, kuri orientuota į pagalbą sveikatos priežiūros įstaigoms, specialistams ir pacientams. Šį tikslą įmanoma pasiekti tik suburiant kompetentingų ir įsitraukusių darbuotojų komandą, tad ne mažiau dėmesio skirsiu personalo klausimams“, – teigia naujasis vadovas.

Atranką į Tarnybos vadovus vykdė Valstybės tarnybos departamentas. Kandidatams buvo keliami išsilavinimo (ne žemesnis nei magistro laipsnis), vadovaujančios darbo patirties (ne mažiau nei treji metai), užsienio kalbų mokėjimo ir kiti reikalavimai. Iš viso konkurse dalyvavo 7 kandidatai.

Du atrinktus kandidatus vertino Sveikatos apsaugos ministerijos sudaryta komisija. Naująjį vadovą įsakymu skiria sveikatos apsaugos ministras. Tarnybos vadovas paskirtas penkerių metų laikotarpiui.

Tarnyba užtikrina fizinių ir juridinių asmenų, veikiančių sveikatos sektoriuje, licencijavimą ir priežiūrą. Ji vertina medicininių priemonių, sveikatos priežiūros technologijų atitiktį teisės aktams ir direktyvoms. Viena svarbiausių institucijos veiklos sričių – pacientų teisių užtikrinimas. Tarnyboje dirba apie septynios dešimtys darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.