Pagalbos prašymą išgirdo: žmonių gerumas padės įsigyti pacientams svarbią priemonę

Dešimt mėnesių. Tiek laiko prireikė, kad svetimoms negandoms neabejingi žmonės paaukotų pinigų, už kuriuos bus perkamas specialus automobilis. Juo į keliones ar pas medikus vyks hospiso namų pacientai.

Kauno hospiso namų vadovė Kristina Krasko.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kauno hospiso namų vadovė Kristina Krasko.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2022, 12:45 PM

Viešosios įstaigos Kauno hospiso namų darbuotojus pasiekė džiugi žinia – pavyko surinkti 14 tūkstančių 500 eurų, už kuriuos planuojama nupirkti specialų automobilį. Jo reikia, kad į keliones galėtų vykti hospiso darbuotojų globojami žmonės.

Kauno hospiso namų direktorė Kristina Krasko pasakojo, kad šiuo metu globoja 26 Kaune ir Kauno rajone gyvenančius žmones.

„Šiems žmonėms reikia nuvykti pas gydytojus, į bankus ar kitas įstaigas. Kiti svajoja apsilankyti bažnyčiose. Taip pat pacientams būdavo rengiamos įvairios ekskursijos, nes jų metu žmonės bent trumpam galėdavo ištrūkti iš savo būstų, įkvėpti gryno oro, pasižvalgyti po gražius Lietuvos kampelius. Tai dažniausiai būdavo paskutinė kelionė jų gyvenime, kurioje bent šiek tiek pakeičiama slogi aplinka“, – pasakojo K.Krasko.

Tačiau senas hospiso automobilis prieš dvejus metus sugedo ir tokios paslaugos teikti nebuvo kaip. Sausio mėnesį Kauno hospiso namų darbuotojai kreipėsi į visuomenę, paprašė aukoti pinigų, už kuriuos būtų nupirkta nauja transporto priemonė.

Spalio pabaigoje reikiama pinigų suma buvo surinkta.

K.Krasko sakė, kad planuojama įsigyti automobilį, kuriuo galėtų keliauti neįgaliojo vežimėlyje sėdintis pacientas ir jį lydintis asmuo. Automobilis turi turėti specialų keltuvą, kad juo vežimėlis patogiai įriedėtų į mašiną.

„Automobilį turėtume įsigyti iki vasario mėnesio.

Domėdamiesi, kas tokius, kokio reikia mums, parduoda, sužinojome, kad Lietuvoje yra tik labai seni mums tinkami automobiliai.

Gal išgirdę, kokios transporto priemonės ieškome, atsilieps tie, kurie nori parduoti naujesnę mašiną“, – vylėsi K.Krasko.

Kauno hospiso namai yra medicinos įstaiga, kurios darbuotojai jau 7 metus teikia nemokamą paliatyviąją pagalbą sunkiai nebepagydomomis ligomis sergantiems pacientams ir jų artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.