Europoje didėja susirūpinimas dėl „juoko dujų“ naudojimo pramoginiais tikslais

Pastaruoju metu didėja diazoto monoksido naudojimas pramoginiais tikslais. Tai galima paaiškinti lengvu jo prieinamumu ir bendru vartotojų suvokimu kaip gana saugų vaistą.

Diazoto monoksidas (N2O), dar žinomas kaip „linksminančiosios dujos“ arba „juoko dujos“.<br>123rf nuotr.
Diazoto monoksidas (N2O), dar žinomas kaip „linksminančiosios dujos“ arba „juoko dujos“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas

Nov 22, 2022, 9:16 AM

Diazoto monoksidas (N2O), dar žinomas kaip „linksminančiosios dujos“ arba „juoko dujos“ gali būti naudojamas įvairiais teisėtais medicininiais, pramoniniais, komerciniais ir moksliniais tikslais (pvz., kaip maisto priedas arba anestetikas medicinoje). Per pastarąjį dešimtmetį daugelyje pasaulio regionų labai išaugo jo naudojimas pramogoms.

Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (EMCDDA) paskelbtoje naujoje ataskaitoje daugiausia dėmesio skiriama diazoto monoksido pasiūlai ir pramoginiam naudojimui. Leidinyje „Diazoto monoksido naudojimas pramoginiais tikslais: didėjantis susirūpinimas Europai“ nurodoma rizika ir žala, susijusi su šiuo vaistu, kuris dabar yra plačiai prieinamas, pigus ir populiarus tarp kai kurių jaunuolių.

EMCDDA ataskaitoje, su kuria galite susipažinti čia, nagrinėjama esama situacija, cheminė sudėtis, taip pat pateikiami pavyzdžiai iš Danijos, Airijos, Prancūzijos, Lietuvos, Nyderlandų, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.