Teismai verstis medicinos praktika chirurgui K. Strupui neuždraudė

Teismai verstis medicinos praktika už kyšininkavimą nuteistam buvusiam Vilniaus universiteto ligoninės Santarų klinikų generaliniam direktoriui ir praktikuojančiam chirurgui Kęstučiui Strupui neuždraudė, jis dirba toliau, teigia Santaros klinikų administracija.

Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 12:29 PM

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį už kyšininkavimą nuteistam K. Strupui, dabar klinikose jis eina Santaros klinikų Pilvo ir onkochirurgijos centro vadovo pareigas, operuoja ir konsultuoja Santaros klinikų pacientus.

„Pagal viešai paskelbtą informaciją, kasacine tvarka buvo išnagrinėta byla dėl jau įsiteisėjusio nuosprendžio. Gydytojui verstis medicinos praktika nebuvo uždrausta, todėl jis toliau dirba pagal galiojančią medicinos praktikos licenciją“, – rašoma klinikų atsakyme BNS.

Trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad nenustatė esminių Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų pažeidimų ir pripažino, kad teismai tinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą.

Šis teismo verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas.

64 metų habilituoto daktaro K. Strupo baudžiamoji byla Aukščiausiajame Teisme išnagrinėta antrą kartą – šįkart pagal nuteisto mediko kasacinį skundą.

Žinomas chirurgas teismo prašė panaikinti jam nepalankius teismų sprendimus ir bylą jam nutraukti.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2020 metų kovą mediką pripažino kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo ir skyrė jam 5 tūkst. eurų baudą. Pacientė pripažinta kalta dėl smulkaus papirkimo, jai skirta 4,5 tūkst. eurų bauda.

Pavasarį Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba buvo panaikinusi K. Strupo chirurgo licenciją, tačiau vėliau medikui buvo išduota nauja licencija pagal tą pačią turimą jo profesinę kvalifikaciją.

„Gydytojas gali teisėtai verstis medicinos praktika asmens sveikatos priežiūros įstaigose“, – rašoma tarnybos atsakyme BNS.

Neseniai buvo pranešta, kad K. Strupas vadovavo kepenų transplantacijos komandai iš neplakančios širdies donoro.

Medikas yra dirbęs chirurgu Vokietijoje, stažavosi Švedijos, Taivano, Prancūzijos, Ispanijos klinikose. Grįžęs į Lietuvą 2002 metais buvo paskirtas Santariškių klinikų Pilvo chirurgijos centro direktoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.