Vaistinėse fiksuojamas 44 proc. išaugęs vaistų įsigijimas

„Eurovaistinės“ duomenimis, per pirmąsias gruodžio mėnesio dienas žmonės įsigijo 44 proc. daugiau nereceptinių vaistų nuo peršalimo ligų negu pernai tokiu pat metu. Taip pat visoje šalyje stebint augančius gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų skaičius, vaistinėse vis dažniau įsigijami receptiniai preparatai gripui, gyventojai skuba skiepytis, teigiama vaistinės pranešime žiniasklaidai.

Vaistinė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaistinė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rolanda Lipnevičiūtė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Rolanda Lipnevičiūtė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 11:11 AM

„Šiemet peršalimo sezonas, priešingai negu anksčiau, vyrauja ištisus metus. Statistika rodo, kad per visus 2022 metus nereceptinių vaistų nuo peršalimo simptomų gyventojai įsigijo 35 proc. daugiau nei 2021 metais.

O pirmosiomis gruodžio mėnesio dienomis fiksuojame 44 proc. didesnį nereceptinių vaistų nuo peršalimo poreikį negu pernai tokiu pat metu“, – teigia vaistinių tinklo komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Augantį sergamumą rodo ir NVSC statistika, kuria remiantis galima matyti, kad šiemet susirgimų skaičius gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis yra didžiausias nuo pat 2019 metų bei lenkia koronaviruso proveržio metus.

Išaugęs vaistų nuo peršalimo poreikis fiksuojamas nuo lapkričio pabaigos ir nuo tada tik didėja.

„Lapkritį žmonės įsigijo 24 proc. daugiau nereceptinių vaistų nuo peršalimo nei pernai, o žvelgiant į paskutines 10 mėnesio dienų, galima matyti, kad šių preparatų poreikis išaugo netgi iki 38 proc.

Prielaidą, kad gyventojai ne šiaip peršąlą, o siaučia ir gripas, leidžia daryti būtent receptinių vaistų nuo gripo įsigijimas – vien per kelias gruodžio dienas vaistinėje šių preparatų įsigyta jau virš 700 vnt., o tai yra dvigubai daugiau nei savaitę prieš tai ir 28 kartais daugiau nei pernai“, – pranešime pasakoja R. Lipnevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.