Vokietijos bendrovė „BioNTech“ pradeda klinikinius vakcinos nuo maliarijos bandymus

Vokietijos biotechnologijų bendrovė „BioNTech“, išgarsėjusi savo darbu kuriant vakciną nuo koronaviruso, penktadienį pranešė, kad pradėjo vakcinos nuo maliarijos bandymus.

Vakcina, maliarija.<br>123rf nuotr.
Vakcina, maliarija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 5:13 PM

„BioNTech“ testuoja kandidatinės vakcinos, vadinamos BNT165b1, saugumą, toleravimą ir veiksmingumą 1 fazės tyrime, kuriame, kaip tikimasi, dalyvaus apie 60 sveikų dalyvių, kurie anksčiau nebuvo ir dabar nėra užsikrėtę maliarija.

Kandidatinė vakcina bus išbandoma trijų skirtingų dozių lygiais įvairiose JAV vietose.

„Mūsų tikslas – sukurti vakciną, kuri padėtų išvengti maliarijos ir sumažinti mirtingumą. Per ateinančius mėnesius siekiame moksliškai kruopščiai įvertinti įvairius antigenus, kad nustatytume optimalų variantą“, – sakė viena iš „BioNTech“ įkūrėjų, gydytoja ir mokslininkė Özlem Türeci.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) skaičiavimais, 2021 metais pasaulyje nuo maliarijos mirė apie 619 tūkst. žmonių, t. y. šiek tiek mažiau nei 2020-aisiais, kai mirė apie 625 tūkst. žmonių.

Ligos atvejų padaugėjo iki 247 mln. atvejų, tačiau augimo tempas sulėtėjo, nurodė PSO. Apie 95 proc. susirgimų ir mirčių užregistruota Afrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.