Kinijoje skubiam naudojimui patvirtintas naujas vaistas nuo COVID-19

JAV bendrovės „Merck & Co“ antivirusiniam vaistui nuo COVID-19 molnupiravirui suteiktas leidimas skubiam naudojimui Kinijoje, kur kilo didelė koronaviruso atvejų banga.

Vaistai nuo koronaviruso.<br>123rf nuotr.
Vaistai nuo koronaviruso.<br>123rf nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 1:46 PM

Kinijos nacionalinė medicinos produktų administracija (NMPA) suteikė sąlyginį skubų leidimą vaistui, žinomam „Lagevrio“ prekiniu pavadinimu, gydyti lengvas ir vidutinio sunkumo infekcijas suaugusiesiems, kuriems gresia pavojus, kad liga gali išsivystyti į sunkią formą.

Patvirtinimas suteiktas po to, kai rugsėjo mėnesį bendrovė „Merck“ sudarė sutartį su Kinijos valstybine įmone „Sinopharm“ dėl molnupiraviro importo ir pardavimo Kinijoje.

Molnupiraviras yra antrasis patvirtintas ne kiniškas vaistas nuo COVID-19. Pirmasis, patvirtintas 2022 metų pradžioje, yra „Pfizer“ gamybos vaistas „Paxlovid“.

Kinija susiduria su nauja COVID-19 infekcijos banga po to, kai anksčiau šį mėnesį staiga buvo atšaukti griežti apribojimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.