Dėl koroanviruso protrūkio Kinijoje – žinia lietuviams: SAM artimiausiu metu skelbs naujas rekomendacijas

Rreaguojant į didelį susidomėjimą dėl padėties Kinijoje ir galimų patikrų bei testavimo nuo COVID-19 ligos, Sveikatos apsaugos ministerija dalinasi aktualia informacija po šiandieninio Europos Sąjungos (ES) Sveikatos saugumo komiteto posėdžio.

Dėl koroanviruso protrūkio Kinijoje - žinia lietuviams: SAM artimiausiu metu skelbs naujas rekomendacijas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dėl koroanviruso protrūkio Kinijoje - žinia lietuviams: SAM artimiausiu metu skelbs naujas rekomendacijas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 6:56 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 7:08 PM

Antradienį Komiteto posėdyje buvo aptartos galimos priemonės, susijusios su COVID-19 rizikomis iš Kinijos. Tai kaukių dėvėjimas keliautojams, vykstantiems iš Kinijos; nuotekų iš lėktuvų, atskridusių iš Kinijos, stebėsena; keleivių, skrendančių tiesioginiais skrydžiais iš Kinijos, testavimas dėl Covid-19; keliautojų, atvykusių iš Kinijos į ES, patikra, pateikiant neigiamą COVID-19 testą arba pasveikimo ar skiepijimo pažymėjimą; toliau tęsiama sekoskaita ir epidemiologinė priežiūra; toliau rekomenduojama vakcinacija nuo COVID-19 ligos.

ES šalys narės pritarė koordinuotam požiūriui, dauguma šalių pritarė siūlytoms priemonėms, tik kaukių dėvėjimą siūloma numatyti rekomenduojamą, o ne privalomą. Taip pat daugiau diskusijų kelia klausimai, susiję su keliautojų testavimu.

Diskusijos dėl priemonių ir toliau bus tęsiamos trečiadienį, kol galiausiai bus priimtos bendros ES rekomendacijos. Sveikatos apsaugos ministerija dalyvaus bendrose diskusijose ir spręs dėl jų tinkamumo Lietuvai. Šiai dienai, kadangi didžioji dalis priemonių siūloma taikyti tiesioginiams skrydžiams ir šių skrydžių keleiviams, jie Lietuvos tiesiogiai neliečia. Kaip ir iki šiol, gyventojams rekomenduojama pasiskiepyti COVID-19 vakcinomis.

Sveikatos apsaugos ministerija artimiausiu metu paskelbs rekomendacijas keliaujantiems iš/į Kiniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.