Koją susižeidęs biržietis šėlo greitosios automobilyje, o jo brolio grasinimas pribloškė medikus: „Pasigailėsi“

Ankstų sausio 2 d. rytą į pagalbą vykusi jauna medikė biržietė pagalbą turėjo teikti nepaisydama girtos kompanijos užgauliojimų, praneša portalas „Šiaurės rytai“.

Greitoji medicinos pagalba<br>Asociatyvinė rokiskiosirena.lt nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>Asociatyvinė rokiskiosirena.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 6:26 PM

Skubios pagalbos į medikus kreipėsi 2003 m. gimęs biržietis. Medikams pranešta apie kojos traumą. Iškvietime klaidingai buvo nurodyta ir paciento buvimo vieta, greitosios brigadai teko jo ieškoti.

„Radome bute. Jie buvo trise. Atrodo, kad visi trys broliai ir visi neblaivūs. Vienas skundėsi ištinusios kojos skausmu, šaukė, kad jam nupjaus koją“, – pasakojo jauna greitosios pagalbos medikė.

Pasak jos, vaikinas neatsakė į klausimus, plūdo greitosios pagalbos darbuotojus ir juos įžeidinėjo, reikalavo greičiau važiuoti į ligoninę.

Medikų automobilyje vyrukas tiesiog pašėlo. Sveikąja koja spardė visa, ką galėjo pasiekti. Spyriai kliudė spinteles, skriejo medikės krepšys, nuspirta dėžutė su tvarsliava ir kt. Visą šitą siautėjimą lydėjo keiksmai.

Pasiekus ligoninę vienas iš „palydos“ pagarsino medikei: „Jeigu per tave mano broliui nupjaus koją, tu pasigailėsi“.

GMP medikai agresyvų ligonį atvežė į ligoninės Priėmimo skyrių. Kaip vėliau paaiškėjo, budintis ligoninės gydytojas iškvietė policiją. Pareigūnai surašė protokolą dėl nederamo elgesio ir neblaivumo viešoje vietoje.

Vis daugiau agresijos

Lrytas.lt primena, kad pastaruoju metu medikai vis dažniau praneša apie pacientų išpuolius.

Trečiadienį kraupiu vaizdo įrašu pasidalijo Kėdainių ligoninė. Naujųjų metų pirmosios dienos paryčiais gydymo įstaigoje siautėjęs pacientas tiesiog bloškė medikę ant žemės. Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.

„Užmušti jus reikia. Suvartyti su šūdais“, – tokius žodžius tvirtino metų pabaigoje iš pacientės artimojo išgirdęs Kauno rajono greitosios pagalbos stoties medikas. Jis teigė sulaukęs ir smūgio.

Prieš kelias savaites tuo pačiuose Kėdainiuose buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, iškvietimo metu atskubėjęs padėti ligoniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.