Gydymo įstaigose laikinai nėra skiepų nuo geltonojo drugio

Vykstant į kai kurias egzotines šalis būtina pasiskiepyti nuo geltonosios karštligės (kitaip dar vadinamos geltonuoju drugiu). Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad šiuo metu geltonosios karštligės vakcinos gamintojo atstovo Lietuvoje teigimu, yra sutrikusi vakcinos gamyba, todėl gydymo įstaigose jos nėra. Pasak gamintojo atstovo, vakcinos pristatymas į Lietuvą numatomas vasario mėnesį.

Skiepai<br>M.Patašiaus nuotr.
Skiepai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras

Jan 13, 2023, 6:01 PM

Pastaruoju metu gyventojai, norintys prieš kelionę pasiskiepyti nuo šios ligos, kreipiasi į NVSC, norėdami sužinoti, kada ir kur bus galima tai padaryti, tačiau pažymime, kad NVSC nėra atsakingas už asmens sveikatos priežiūros įstaigų, skiepijančių keliautojus komercinėmis vakcinomis, aprūpinimą ir vakcinų trūkumą. Reaguodami į gaunamus paklausimus nuolat bendraujame su vakcinos gamintojo atstovu Lietuvoje, kad galėtume skambinantiems suteikti informaciją apie galimas alternatyvas.

Pasitikrinti, nuo kokių užkrečiamųjų ligų rekomenduojama arba būtina pasiskiepyti vykstant į užsienio šalis, galima čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.