SAM kviečia gyventojus į nemokamus nuotolinius seminarus apie racionalų vaistų vartojimą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su VšĮ „Galimybių plėtra“ organizuoja nemokamų seminarų ciklą, kurio metu gyventojams pristatomi racionalaus vaistų vartojimo principai. Pirmieji seminarai įvyko pernai spalį, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Vaistai<br>T.Bauro nuotr.
Vaistai<br>T.Bauro nuotr.
Vaistai<br>R.Neverbicko nuotr.
Vaistai<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-13 10:45

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, daugiau nei pusė visų vaistų yra išrašomi, išduodami ar parduodami netinkamai, be to, pusė pacientų vaistus vartoja neteisingai. Netinkamas vaistų vartojimas kelia grėsmę pacientų sveikatai, prisideda prie neracionalaus sveikatos apsaugai skirtų lėšų naudojimo.

SAM iniciatyva sausio mėnesį organizuojami nuotoliniai seminarai, kurių metu lektorė gyd. Giedrė Baršauskienė papasakos apie racionalaus vaistų vartojimo principus, naudą sveikatai bei poveikį finansams, aptars neracionalaus vaistų vartojimo riziką ir žalą.

Besidomintys konkrečiais vaistais – tokiais kaip antibiotikai, benzodiazepinai, vaistai nuo skausmo, širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto – taip pat išgirs naudingos informacijos.

Ministerija pažymi, kad prisijungę prie seminarų gyventojai sužinos apie gydymo režimo laikymąsi, savigydos principus ir ką daryti, pasireiškus įtariamoms nepageidaujamoms reakcijoms.

Nuotoliniai mokymai vyks sausio 18 d. ir 25 d. nuo 13-17 val. Registruotis į seminarus galima čia, taip pat el. paštu mokymai@galimybiupletra.lt arba telefonu +370 616 51900.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.