Po kilusio sąmyšio Klaipėdos universiteto ligoninė skelbia apie pokyčius – pacientus registruos kitaip

Klaipėdos universiteto ligoninė trečiadienį pranešė apie pokyčius „Jūrininkų ligoninės“ filiale. Nuo vasario 1 d. pas gydytojus kardiologus užsiregistruoti bus galima ne kartą per mėnesį, o kiekvieną dieną. Ligoninės reakciją paskatino viešojoje erdvėje kilusi pasipiktinimo banga.

Eilė prie Klaipėdos ligoninės papiktino gyventojus.<br>lrytas.lt koliažas
Eilė prie Klaipėdos ligoninės papiktino gyventojus.<br>lrytas.lt koliažas
Arūnas Dulkys<br>J. Eglinsko, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>J. Eglinsko, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 2:54 PM, atnaujinta Feb 1, 2023, 5:10 PM

„Bus įrengtos papildomos dvi telefono linijos, kad pacientai lengviau galėtų prisiskambinti į registratūrą“, – nurodė gydymo įstaiga. Taip pat teigiama, kad gydytojai kardiologai padidins konsultacijų skaičių, tačiau tai bus daroma atsižvelgiant į jų galimybes.

Uostamiesčio gydymo įstaiga dairosi ir papildymo. „Ligoninė ieško ir į darbą priimtų daugiau gydytojų kardiologų, kurie dirbtų tik Ambulatorinių konsultacijų skyriuje“, – skelbia Klaipėdos universiteto ligoninė.

Lrytas.lt primena, kad prie „Jūrininkų ligoninės“ filialo ilga pacientų eilė antradienio rytą nutįso dar prieš aušrą. 850 – tiek pacientų gydymo įstaiga antradienį užregistravo kardiologo konsultacijai dar nesibaigus darbo dienai.

Pasak Ambulatorinių konsultacijų skyriaus vedėjos Nijolės Rimdžiuvienės, tokios apgulties jau seniai nebuvo. Medikės teigimu, visi šie žmonės užregistruoti į laukimo eilę. Paskutinieji kitą mėnesį pas kardiologą tikrai nepateks, nes per mėnesį išdalinama apie 300 „talonėlių“.

Visgi, socialiniuose tinkluose kilo nemažas pasipiktinimas. Į situaciją sureagavo ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot jo, eilėje laukiančių gyventojų užfiksuotose nuotraukose „telpa visos sisteminės šalies sveikatos sistemos bėdos, kurios per ilgus metus buvo užleistos ir kurias privalu išspręsti“.

A. Dulkys kritikavo esamą tvarką ir tikino pasigendantis viešų Klaipėdos ligoninės vadovų komentarų.

„Keista atrodo, kai valstybinės institucijos, įstaigos, vadovai, kurie esame atsakingi už šią sistemą, viską pradedame nuo pasiteisinimų. VLK nemato jokių problemų, tik mes turime šį nonseną, kad žmonės šąla lauke, stovi prie gydymo įstaigos, laukia patekti pas kardiologą.

Tai situaciją vertinu neigiamai. Tai yra toks nonsensas, kokio dar nesu matęs.

Pagalvokime – tai yra žmonės, kurie jau turi sveikatos problemų, jei jie eina į gydymo įstaiga, o pati gydymo įstaiga taip organizuoja darbą, kad žmonės turi stovėti lauke. Tai čia elementariausias empatijos klausimas. Aš jau lankiausi ne vienoje gydymo įstaigoje Lietuvoje ir dar nei vienoje to nemačiau ir tikiuosi, kad nepamatysiu“, – portalui 15min.lt trečiadienį sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.