Paskelbti naujausi sergamumo gripu rodikliai: juose – neįprasta tendencija

Šį sezoną anksti į viršų užkopęs sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) išlieka nuslopęs. Sergančių dabar – mažiau, nei įprasta vasario pradžioje, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Poliklinika, gripas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Poliklinika, gripas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gripas<br>K.Kavolėlio nuotr.
Gripas<br>K.Kavolėlio nuotr.
Gripas<br>K.Kavolėlio nuotr.
Gripas<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras

Feb 6, 2023, 4:05 PM

NVSC duomenimis, sergamumas dažniuasiomis infekcinėmis ligomis per savaitę nežymiai padidėjo. Praėjusią savaitę jis siekė 752,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų, o sausio 23–29 d. – 749,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Lyginant penktosios šių metų savaitės sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga atvejų skaičius su ketvirtosios savaitės duomenimis, matyti, kad gripo atvejų užregistruota mažiau, o COVID-19 ligos ir ŪVKTI atvejų skaičius padidėjo.

Sausio 30 d.–vasario 5 d. mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis buvo Telšių apskrityje, didžiausias vis dar laikosi Kauno apskrityje. Jau keturias savaites iš eilės nė vienoje Lietuvos savivaldybėje nebuvo viršytas epideminis sergamumo lygis, t. y. 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba.

Praėjusią savaitę didžiausi sergamumo rodikliai buvo užfiksuoti: Kėdainių r. – 1377,69 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Šiaulių m. – 1133,60 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Ukmergės r. 1125,81 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

NVSC atkreipia dėmesį, kad ankstesniais gripo sezonais didžiausias sergamumas gripu ir ŪVKTI būdavo fiksuojamas sausio-vasario mėnesiais. Šį sezoną sergamumo rodikliai tiek sausį, tiek vasarį – mažesni nei gruodį.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 26 pacientai, iš kurių beveik visi (24 asmenys) – vaikai iki 17 m. amžiaus. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi du 2–17 m. amžiaus asmenys.

Sausio 30 d.–vasario 5 d. mirties nuo gripo atvejų neužfiksuota.

Lietuvoje šį gripo sezoną iš viso užregistruota 13 mirties nuo gripo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.