Plastikos chirurgas D.Daunoravičius: „Atskirkite efektyvius veido ir kūno formavimo aparatus nuo kopijų“

Estetinės medicinos technologijos pastaruosius metus stebina efektyvumu ir pacientams padeda pristabdyti laiką – kūną ir veidą padailinti be injekcijų ar operacijų. Tačiau rinkoje gausu nesertifikuotų tokio pobūdžio aparatų, kurie ne tik, kad nesuteikia žadamo poveikio, bet ir tampa tikru galvos skausmu medikams.

Šiuolaikinė plastinė chirurgija – dinamiška ir atvira naujovėms.
Šiuolaikinė plastinė chirurgija – dinamiška ir atvira naujovėms.
Šiuolaikinė plastinė chirurgija – dinamiška ir atvira naujovėms.
Šiuolaikinė plastinė chirurgija – dinamiška ir atvira naujovėms.
Plastikos chirurgas D.Daunoravičius.
Plastikos chirurgas D.Daunoravičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 9:38 AM

Kaip atsirinkti?

„Šiuolaikinė plastinė chirurgija – dinamiška ir atvira naujovėms. Nors daugelį problemų sprendžiame operacinėje, labai sparčiai tobulėja mažiau invazinės arba visai neinvazinės metodikos. Ilgai nedelsiant pasmukusią veido ir kūno odą galima pastangrinti aparatinėmis procedūromis, inovatyvūs įrenginiai sėkmingai naikina raukšles, poodinių riebalų sluoksnį, didina raumenų masę ar net mažina prasiskyrusius pilvo raumenis. Svarbiausia – mokėti atskirti, kurie veido ir kūno formavimo aparatai yra kokybiški ir išties efektyvūs“, – sako „Clinicus Vilnius“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, medicinos mokslų daktaras Dainius Daunoravičius.

Profesionalūs veido ir kūno formavimo įrenginių gamintojai siekia gauti sertifikatus, patvirtinančius jų produkto saugumą ir žadamą poveikį. Pasaulinį pripažinimą pelno tie įrenginiai, kurie būna patvirtinti FDA (angl. Food and Drug Administration) – Amerikos maisto ir vaistų administracijos. Ši organizacija griežtai vertina ir moksliniais tyrimais nustato, ar įrenginys yra efektyvus bei saugus. Kadangi FDA sertifikatą gauti – itin brangu, o ir užtrunka labai ilgai, ne daug gamintojų gali didžiuotis jų įrenginiui suteiktu šios organizacijos prestižiniu kokybės sertifikatu.

Būtent todėl estetinės medicinos rinkoje gausu veido ir kūno formavimo aparatų klastočių, kurios į Lietuvą atkeliauja ne tik, kad be aukščiausio kokybės ženklo – FDA pažymėjimo, bet ir be jokių kitų tarptautinių sertifikatų. Tokiais atvejais skambiai aprašomas procedūrų poveikis tik ir lieka rinkodaros triukais. O blogiausia būna tuomet, kai veidui ir kūnui padaroma akivaizdi žala.

Ultragarso ir radijo dažnio galia

Naujausias estetinės medicinos naujoves neretai pirmosios išbando savo grožiu ir sveikata ypač besirūpinančios pasaulio įžymybės. Štai Kim Kardashian prieš kelerius metus socialiniuose tinkluose paskelbė, kad veido ir kūno stangrinimui, odos jauninimui ji renkasi šios srities rinkos lyderį „BTL Exilis Ultra 360“.

FDA sertifikatą turintis aparatas skleidžia ultragarso (HIFU) ir radijo bangų (RF) energiją veido ir kūno odos stangrinimui, raukšlių mažinimui, riebalų deginimui ir kūno kontūro korekcijai.

Plastikos chirurgas D.Daunoravičius sako, kad kai kuriems pacientams prieš operacijas visuomet pasiūlo pirmiausia išbandyti analogų pasaulyje neturinčius, geriausius klinikos aparatus: „BTL Exilis Ultra 360“ – vienintelis tokio plataus veikimo spektro aparatas, vienu metu nepertraukiamai skleidžiantis radijo bangų ir ultragarso energiją. Procedūros neskausmingos, neinvazinės, o jų metu pacientų organizme skatinami regeneracijos procesai: kolageno ir elastino gamyba, aktyvinama kraujotaka. Tonizuojami atsipalaidavę raumenys, patempiama oda.“

Ultragarsas ir radijo dažnis pasiekia giliausius odos sluoksnius, todėl ženkliai sumažėja raukšlelių aplink akis, dviguba pasmakrė, išryškėja veido kontūras, o nusileidę skruostai vėl pakyla. Šis aparatas padeda sustangrinti pilvą, žastus, kelių odą.

Gydytojas priduria, kad technologiją gali naudoti tik kvalifikuoti medicinos specialistai, tokiu būdu užtikrinant teisingą įrenginio pritaikymą skirtingoms zonoms: „Nors kai kuriems pacientams po procedūrų kurso efektas pasireiškia netrukus, rezultatus reikėtų vertinti po maždaug trijų mėnesių.“

Raumenų didinimas be sporto – įmanomas

Sportas neabejotinai reikalingas kiekvienam, kad pagerintume ne tik emocinę, bet ir fizinę būklę. Tačiau kartais net ir intensyviai sportuojantys susiduria su problema, kuomet kai kurių kūno vietų raumenys neišryškėja. Tokiais atvejais į pagalbą pasitelkiama Lietuvoje ir pasaulyje vienintelį originalų „BTL Emsculpt“ raumenų didinimo ir riebalų deginimo aparatą.

Tarptautinės estetinės plastinės chirurgijos draugijos (ISAPS) narys, gydytojas D.Daunoravičius patikina, kad šis įrenginys – efektyvi revoliucinė priemonė, tinkanti kone visiems pacientams: „Elektromagnetinės stimuliacijos būdu formuojami, stangrinami ir didinami pilvo, sėdmenų, blauzdų, žastų raumenys, koreguojamos apimtys ir mažinamas riebalinio audinio kiekis. Per 30 minučių trukmės procedūrą raumenų susitraukimų skaičius veikiamoje zonoje siekia apie 20–40 tūkstančių kartų, nesukeliant skausmo ir neigiamų pasekmių paciento organizmui.“

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad po keturių procedūrų pilvo zonoje vidutiniškai 16 procentų padidinama raumenų masė, 19 procentų sumažėja riebalų, o iki 5 cm – juosmens apimtys. Klinikiniais tyrimais patvirtinta, kad procedūros su „BTL Emsculpt“ gimdžiusioms moterims padeda sumažinti pilvo sienos raumenų diastazę (prasiskyrimą).

„Aktyviai sportuojantys be didelių pastangų paryškins pageidaujamų kūno vietų raumenis, o mažiau fiziškai aktyviems įrenginys padės sumažinti riebalinį sluoksnį, sustiprins raumenis. Rezultatai dažnai priklauso ne tik nuo procedūrų skaičiaus, bet ir nuo mitybos, sveikatos būklės, amžiaus“, – priduria plastikos chirurgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.