Į Rusiją sustabdytas „Viagros“ tiekimas: rusai versis su tuo, ką patys pasigamina

Amerikiečių farmacijos kompanija „Viatris“ paskelbė stabdanti „Viagros“ tiekimą į Rusiją. Apie tai agentūrai „Interfax“ trečiadienį pranešė Rusijos pramonės ir prekybos ministerija.

Rusija, vaistinė.<br>123rf nuotr.
Rusija, vaistinė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 5:52 PM

Potenciją skatinančios „Viagros“ veiklioji medžiaga yra sildenafilis. Jo pagrindu preparatus gamina kitos įmonės, aštuonios ir pačioje Rusijoje.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad „Viagros“ analogai yra prieinami vaistinėse. Tuo pačiu priminta, kad vaistus būtina vartoti tik taip, kaip nurodė gydytojas.

Remiantis 2022 metų trijų ketvirčių rezultatais, sildenafilio pagrindu pagamintų vaistų gamybos apimtys Rusijoje išaugo 11 proc., o pardavimai – 15 proc.

Reaguodamos į praėjusių metų vasarį Rusijos pradėtą karą Ukrainoje, pasaulinės farmacijos kompanijos paskelbė apie tyrimų Rusijoje sustabdymą ir investicijų į jos rinką mažinimą. Tačiau nurodyta, kad gyvybiškai svarbių vaistų tiekimas Rusijai bus tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.