Į Alytaus ligoninę važiavo policija: prieš garbaus amžiaus medikę smurtavęs vyras bandė papustyti padus

Nemalonus incidentas antradenį įvyko Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje. Pirminiais duomenimis, gydymo įstaigoje apsilankęs vyras, kaip įtariama, smurtavo prieš 59 metų gydytoją, pranešė portalas alytusplius.lt.

Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-22 15:08

Įvykis užfiksuotas apie 11 val. 40 min.

„Kiek yra žinoma, vyriškis ne lankymo valandomis į Vidaus ligų skyrių atėjo aplankyti savo motinos. Jo buvo paprašyta išeiti, tačiau jis nereagavo. Tuomet buvo pakviesta gydytoja, kuri taipogi prašė vyriškio išeiti, kadangi jis atėjo ne lankymo valandomis. Prasidėjo konfliktas, įžeidinėjimai iš vyriškio pusės ir, kaip įtariama, vyras sudavė gydytojai. Aplinkybės tiriamos“, – alytusplius.lt sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

Iškart po konflikto vyras iš gydymo įstaigos pasišalino, pareigūnai jo kol kas neapklausė, tai bus padaryta artimaiausiu metu. Tad kol kas žinoma tik medikų pateikta versija.

Lrytas.lt primena, kad Lietuvoje vis garsiau diskutuojama smurto prieš medikus tema.

Garsiausiai nuskambėjo sausio 1 dieną Kėdainių ligoninėje įvykusi agresija prieš sveikatos priežiūros specialistę. Į ligoninę atvykęs vyras skubiosios pagalbos skyriaus gydytoją pastūmė ir nubloškė ant grindų.

Nepageidaujamų įvykių stebėsėną sveikatos priežiūros įstaigose nurodo, kad 2019 m. buvo užregistruoti 48, 2020 m. – 43, 2021 m. – 63 įvykiai.

Tačiau medikai nurodo, kad tikrasis pacientų smurto mastas daug didesnis. Plačiau apie paskaityti galite čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.