Naktį prie ligoninės Vilniuje leidosi karinis sraigtasparnis: vykdė ypatingą misiją

Ketvirtadienio naktį Vilniuje nusileido Karinių oro pajėgų sraigtasparnis su donorinėmis kepenimis iš užsienio. Kartu grįžo ir Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų pilvo chirurgų komanda, kuri dalyvavo donorinio organo eksplantacijos procese, praneša Nacionalinis transplantacijos biuras.

Karinis sraigtasparnis<br>ntb nuotr.
Karinis sraigtasparnis<br>ntb nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinio transplantacijos biuras

2023-03-10 09:44

Užsienio šalyje donorystės procesą organizuojanti atsakinga institucija informavo Nacionalinio transplantacijos biuro koordinatorių, kad jų šalyje yra Donoras, kurio artimieji sutinka dovanoti organus transplantacijai, tačiau jų šalyje nėra recipientų, kuriems tiktų šio Donoro kepenys.

Mūsų šalyje buvo recipientas, kuriam šios kepenys galėjo būti transplantuojamos, dėl to Nacionalinio transplantacijos biuro koordinatorius organizavo organo pargabenimą į Lietuvą, buvo pasitelktas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Atskraidintos kepenys skubiai išgabentos į VUL Santaros klinikas, kur netrukus buvo persodintos jų laukiančiam pacientui.

Tai – pirmas kartas šiais metais, kai iš užsienio atgabenami donoriniai organai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.