Lietuvos medikų trijulė išvyksta į Ukrainos Charkivo regioną: turi ypatingą misiją

Padedant organizacijai „Blue / Yellow“, Lietuvos medikai išvyksta į misiją Ukrainoje, Charkivo regione, kur vertins žmonių sveikatos padėtį, padės nustatyti diagnozes ir bendrą sveikatos bei socialinę žmonių situaciją. Misijos dalyviai į Ukrainą išvyksta šiandien, penktadienį, ir dirbs ten mėnesį.

Lietuvos medikai išvyksta į misiją Ukrainoje, Charkivo regione.<br>lrytas.lt koliažas
Lietuvos medikai išvyksta į misiją Ukrainoje, Charkivo regione.<br>lrytas.lt koliažas
Onė Bartkienė<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Onė Bartkienė<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Lietuvos medikai išvyksta į misiją Ukrainoje, Charkivo regione.<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Lietuvos medikai išvyksta į misiją Ukrainoje, Charkivo regione.<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Vaiva Jankienė<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Vaiva Jankienė<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Skirmantas Krunkaitis<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Skirmantas Krunkaitis<br>D. Umbraso (LRT) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 11:53 AM

Misijoje dalyvaus dvi slaugytojos – šaulė Onė Bartkienė ir atsargos karo gydytojo padėjėja vyr. seržantė, Afganistano karo veteranė Vaiva Jankienė – bei šeimos gydytojas rezidentas, atsargos leitenantas Skirmantas Krunkaitis. Visi trys specialistai jau turi patirties karo zonoje, savanoriavo Ukrainos Čerkasų apskrities ligoninėje bei Bučos rajono ambulatorijose.

Medikai iš Lietuvos išvyksta šiandien ir dirbs visą mėnesį, planuojama grįžimo data – gegužės 21 d. Organizacijos „Blue / Yellow“ įkūrėjo Jono Ohmano teigimu, siekiama, kad tai būtų ne vienkartinė misija, bet taptų ilgalaikiu projektu.

„Situacija labai rimta. Lietuva turi parodyti, kad esame vietoje ir juos palaikome, todėl ši misija yra be galo svarbi. Turime padėti visomis įmanomomis prasmėmis. Mes esame kare, visada turime daryti daugiau ir su ilgesne laiko perspektyva“, – sakė J. Ohmanas.

Kartu su medikais Ukrainą pasieks ir „Rotary“ klubo nupirkti kraujo bei šlapimo analizatoriai, taip pat planuojamas medikamentų pirkimas ir pristatymas misijos tikslams.

„Tikiuosi, kad su mūsų turima patirtimi ir praktika ne kartą savanoriaujant Ukrainoje bei su „Blue / Yellow“ jėga, tai gali pavirsti didesne banga, o ne izoliuotu įvykiu. Šios misijos metu tikimasi patiesti pagrindus kitų medikų ateities darbams ir suteikti reikalingą pagalbą Ukrainos žmonėms bei kolegoms“, – teigė vienas iš misijos dalyvių S. Krunkaitis.

Prie misijos įgyvendinimo kartu su medikais prisideda „Blue / Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas, organizacijos Ukrainos padalinio vadovas Olegas Abramičevas.

Organizacija taip pat pažymi, kad O. Bartkienę bei S. Krunkaitį Santarų klinikos išleido iš tiesioginio darbo palikdamos užmokestį, V. Jankienė šiuo metu nedirba ir vyksta savo sąskaita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.