4 mėnesių sūnų auginanti Ieva išgyveno tikrą pragarą: „Daktarai nežinojo, ką su mumis daryti“

Ketverių mėnesių mažylį auginanti šilutiškė Ieva kelias pastarąsias dienas norės kuo greičiau pamiršti. Tai, kas atrodė, kaip įprasta vaikiška liga, virto baisiu košmaru. „Manau, kad po šitos ligos, kai grįšime iš ligoninės, reikės apsilankyti pas psichologą, nes patyriau be proto didelę traumą“, – patikina Ieva.

Domantas ligoninėje.<br>Skaitytojos nuotr.
Domantas ligoninėje.<br>Skaitytojos nuotr.
Klaipėdos vaikų ligoninė<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos vaikų ligoninė<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vaikų ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaikų ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 4:44 PM, atnaujinta May 10, 2023, 5:13 PM

Prieš savaitę vėjaraupiais susirgo jos sūnus Domantas. Mažylis tikriausiai užsikrėtė nuo septynmetės sesutės. Tačiau ligos eiga sukėlė Ievai nerimą. „Vaizdas tragiškas, kaip siaubas.. Temperatūros, ačiū dievui neturime, bet tie verksmai ir bemiegės naktys taip išsekino. Mano akys nuo ašarų sutinusios.. Jaučiuosi tokia vieniša.. Man taip sunku.. emocinė būklė jau palūžusi.. Neįsivaizduoju kada ateis pagerėjimas“, – praėjusią savaitę mamoms skirtoje socialinių tinklų grupėje patarimo ieškojo Ieva.

Skamba blogai? Tačiau sunkiausi išgyvenimai dar buvo ateityje. Penktadienio naktį mažylis buvo išvežtas į Klaipėdos vaikų ligoninę.

Savo patirtimi Ieva sutiko pasidalinti ir su portalo lrytas.lt skaitytojais.

„Daktarai nežinojo, ką su mumis daryti, nes vaizdas buvo tragiškas tą naktį, kai mes pabudome.

Ačiū dievui, mūsų mažuliukas jau atsigavo, ir šypsosi ir valgo, ir čiauška, ir su žaisliukais jau žaidžiame!, – antradienio vakarą rašė Ieva. – O dabar viskas nuo pradžių..

Penktadienio naktį 03:00 atsibudau maitinti vaiką o jis visas degantis. Kviečiu greitąją, ji atvažiuoja, apskambinėjo gal 4 ligonines ir tik Klaipėdos vaikų ligoninė mus apsiėmė priimti! Įsivaizduojate?

Tavo kūdikis serga baisiai stipriai, vėjaraupiai su komplikacija, o greitosios felčerė skambindama atsimuša kaip į sieną..

Žodžiu atvykome į ligoninę, greit mus paguldo ir jau gauname vaistus. Vaikas nuo tų lašalinių pradėjo nežmoniškai tinti, vaizdas tragiškas, mano širdis plyšta į milijonus gabaliukų..

Kol mano Domantukas neatsigavo aš visas 3 paras praverkiau, maldavau per langą Dievo, kad neatimtų iš manęs mano sūnaus, kurį besąlygiškai myliu.. Verkiau pasikūkčiodama, nes jis gulėjo tiesiog kaip daržovė, į nieką mažiukas nebereagavo.

Šiąnakt buvo pirma naktis, kai mes išmiegojone be temperatūros! Laikė vis vos ne 40 C visas dienas.. vaikas vos valgė, pas mus įprasta 180/200, o suvalgydavo vos 30/60ml.

Antrą parą ligoninėje pradėjo baisiai viduriuoti. Padarė tyrimą – roto virusas. ANTIBIOTIKAI!

Tik gavęs antibiotikų vaikas atsigavo akyse. Šiandien mes jau šypsomes! Šiandienai mūsų visi tyrimai jau yra įdealūs! Nuo rytojaus mūsų jau nebebadys ir tyrimų mums jokių nebedarys!

Aš manau, kad po šitos ligos grįžę namo man reikės tikrai apsilankyti pas psichologą pagalbos, nes gavau be proto didelę traumą, ir ta liga, vaizdas, kiek badė tą kūdikį... Kiek mes iškentėjom...

Bet gyvenam dabar su didžiausia viltimi, kad jau greit mus paleis, nes labai norime grįžti namo pas Tėtį ir sesutę... Dar labai norėjau padėkoti visoms mamytėms už beprotiškai didelį palaikymą, kiekvieną žinutę mačiau, kiekvieną perskaičiau, kiekvienai esame dėkingi už gražiausius palinkėjimus!“, – savo įrašą baigė Ieva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.