Atsistatydina Kėdainių ligoninės direktorė E. Vaškevičienė

Nuo birželio 4 d. iš Kėdainių ligoninės direktorės pareigų atsistatydina dabartinė jos direktorė Edita Vaškevičienė. Ši informacija paskelbta pirmajame naujosios rajono tarybos Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto posėdyje, pranešė portalas rinkosaikste.lt.

Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė traukiasi iš pareigų.<br>rinkosaikste.lt koliažas
Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė traukiasi iš pareigų.<br>rinkosaikste.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 2:41 PM

Šią žinią vietos politikams patvirtino ir naujasis šio komiteto pirmininkas Jonas Talmantas.

„Ligoninės direktorė nuo birželio 4 dienos išeina iš darbo. Ji palieka mūsų Kėdainius, tai vat, naujienos tokios“, – sakė J. Talmantas.

„PSPC pasakė, kad turi vykdyti kuo daugiau operacijų, kad gautų iš Ligonių kasų finansavimą iš operacijų“, – pridūrė politikas. Anot jo, jei to nebus, skyriai liks dienos stacionarais.

Pažymima, kad Sveikatos komiteto pirmininko žodžiai kelia abejonių dėl jo susigaudymo realioje situacijoje, nes PSPC operacijos nėra vykdomos – operacijas gydytojai atlieka ligoninėje, o ne poliklinikoje.

Paklausus, kodėl ligoninės vadovė išeina iš darbo, komiteto nariai nevengė apie tai spekuliuoti. J. Talmanto teigimu, „gal per sunku žmogui, gal spaudimas“.

Tuo metu Kėdainių rajono savivaldybės vicemerė Virgina Baltraitienė teigė, kad direktorės pasitraukimas iš pareigų yra susijęs su jos sveikatos problemomis.

Planuojama, kad netrukus bus skelbiamas naujojo Kėdainių ligoninės vadovo, kurį rinks ne savivaldybė, o Sveikatos apsaugos ministerija, konkursas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.