Trečiadienį šauliai kviečia į kraujo donorystės akciją Vilniuje

Šį trečiadienį Vašingtono aikštėje, Vilniuje (greta Baltojo tilto ir Lukiškių aikštės), Nacionalinis kraujo centras (NKC) ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) pasirašys bendradarbiavimo sutartį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kraujo donorystė<br>lrytas.lt koliažas
Kraujo donorystė<br>lrytas.lt koliažas
Daumantas Gutauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daumantas Gutauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 10:29 AM

Organizacijų vadovai – NKC direktorius Daumantas Gutauskas ir LŠS vadas plk. ltn. Linas Idzelis – pasirašys bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – skirti ypatingą dėmesį neatlygintinos kraujo donorystės programų plėtrai, skatinti kraujo donorystę ir stiprinti jos įvaizdį, organizuoti bei dalyvauti bendruose ją skatinančiuose projektuose, didinant visuomenės sąmoningumą.

Visi vilniečiai ir miesto svečiai gegužės 24 d.10.00–12.00 val. kviečiami atvykti į Vašingtono aikštę, kur vyks neatlygintinos kraujo donorystės akcija. Jos metu bus galima ne tik paaukoti kraujo ir prisidėti gelbstint šalies gydymo įstaigose gydomų pacientų gyvybes, bet ir susipažinti su Lietuvos šaulių sąjungos veikla.

NKC direktoriaus D. Gutausko teigimu, gyventojai turės išskirtinę galimybę tiesiogiai pabendrauti su šauliais, kurių gretose – daugkartiniai kraujo donorai, pasiruošę pasidalinti savo patirtimis ir aukojant kraują, ir veikiant išskirtinėje organizacijoje – Lietuvos šaulių sąjungoje.

„Džiugu tai, kad NKC darbuotojų gretose taip pat yra šaulių ir, tikėtina, kad atsiras dar daugiau norinčių jais tapti. Taigi ši partnerystė ne tik padės skatinti bei populiarinti neatlygintą kraujo donorystę, bet ir, tikėtina, papildyti Lietuvos šaulių sąjungos gretas naujais nariais.

Tai – visokeriopa nauda, nes surinksime dar daugiau kraujo mūsų šalies gydymo įstaigose gydomiems pacientams ir prisidėsime plečiant vienos stipriausių organizacijų Lietuvoje ratą, kurie pasirengę bet kada ginti Tėvynę ir kitais kilniais darbais rodyti visuomenei deramą pavyzdį“, – sako D. Gutauskas.

„Tikimės, kad ne tik šauliai papildys kraujo donorų gretas, bet ir kraujo donorai prisijungs prie Lietuvos šaulių sąjungos. Žmogus, duodantis kraujo, kad padėtų kitam, savo nuostatomis jau yra labai artimas mūsų organizacijai, nes mūsų visų tikslas – dirbti Tėvynės labui“, – primena LŠS vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

Lietuvos šaulių sąjunga – unikali, analogų neturinti organizacija, nes vienija valstybės gynybai ir gyvenimui neabejingus asmenis. Kiekvienas Lietuvos pilietis savanoriškai gali tapti organizacijos nariu. Šauliškoms idėjoms visoje Lietuvoje šiandien neabejingi apie 14 tūkst. piliečių nuo 11 metų amžiaus.

NKC duomenimis, Lietuvoje neatlygintina kraujo donorystė populiarėja – didėja ir surenkamo kraujo kiekiai, ir pirmą kartą gyvenime kraują aukojančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.