Nuodai kiekviename dūme: Kanadoje visos cigaretės įspės apie žalą sveikatai

Kanadoje ateityje kiekviena cigaretė ir cigaras turės būti pažymėti perspėjimu apie tabako žalą sveikatai. Tai „pasaulinė premjera“ kovoje su rūkymu, trečiadienį pareiškė vyriausybė. Perspėjimai ant cigarečių palaipsniui atsiras nuo rugpjūčio 1 dienos. Bus naudojami tokie užrašai, kaip „Nuodai kiekviename dūme“, „Tabako dūmai kenkia vaikams“ ir „Cigaretės sukelia vėžį“.

cigaretė, rūkymas.<br>123rf nuotr.
cigaretė, rūkymas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 11:25 AM

Pasak ministrės Carolyn Bennett, Kanada yra pirmoji šalis pasaulyje, įvedanti tokius perspėjimus tiesiai ant cigarečių. Ji kalbėjo apie „drąsų žingsnį“, dėl kurio rūkaliams praktiškai nebus įmanoma išvengti įspėjimų apie žalą sveikatai.

2000 m. Kanada tapo pirmąja šalimi, ant cigarečių pakelių pradėjusia naudoti nuotraukas su perspėjimais apie rūkymo keliamą pavojų. Nuo tada rūkalių skaičius mažėjo.

Vyriausybės tikslas yra pasiekti, kad iki 2035 m. rūkalių dalis visoje populiacijoje sumenktų iki 5 proc. Šiuo metu rūko apie 13 proc. kanadiečių. Kasmet šalyje nuo rūkymo sukeltų padarinių miršta apie 48 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.