Europos vaistų agentūra rekomenduoja prieš rudens sezoną adaptuoti vakcinas nuo koronaviruso

Europos vaistų agentūra (EVA) naujam vakcinacijos periodui nuo rudens rekomenduoja adaptuoti vakcinas nuo koronaviruso. Jos turėtų būti pritaikytos vadinamajai XBB viruso atmainai, kuri šiuo metu yra dominuojanti Europoje ir kitose pasaulio dalyse, antradienį Amsterdame pranešė EVA.

Vakcinos<br>T.Bauro nuotr.
Vakcinos<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 9:46 AM

Iki šiol registruotos veikliosios medžiagos esą ir toliau yra efektyvios ir užkerta kelią rimtiems susirgimams, hospitalizacijoms bei mirties atvejams. Tačiau apsauga nuo viruso su laiku silpnėja, jei atsiranda naujų viruso atmainų.

EVA stiprinančiąsias vakcinos dozes pirmiausiai rekomenduoja žmonėms, kuriems kyla didesnis pavojus susirgti. Tai vyresni nei 60 metų amžiaus asmenys ir žmonės, kurių imuninė sistema yra nusilpusi.

ES valstybės taip pat turėtų apsvarstyti sveikatos sistemos darbuotojų, kurie dažniau susiduria su infekcija, skiepijimą. Viena veikliosios medžiagos dozė laikoma pakankama kaip stiprinančioji vakcina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.