Lietuvos otorinolaringologų draugijos vadove išrinkta Irina Arechvo

Lietuvos otorinolaringologų draugijos naująja valdybos pirmininke išrinkta Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja otorinolaringologė dr. Irina Arechvo, pranešė RVUL.

Irina Arechvo<br>RVUL nuotr.
Irina Arechvo<br>RVUL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 4:31 PM

Birželio 8–10 dienomis Vilniuje organizavo tarptautinę Baltijos otorinolaringologų konferenciją, po kurios vykusiame draugijos posėdyje išrinkta naujoji valdybos pirmininkė.

„Labai džiaugiuosi rinkimų rezultatu ir sieksiu, kad aktyviai dalyvautume įgyvendinant sveikatos politiką, puoselėtume dar stipresnį ryšį su universitetiniais centrais, šalies gydymo įstaigomis, dalyvautume otorinolaringologijos klinikinių gairių formavime, dar glaudžiau bendradarbiautume su kitų medicinos specialybių – skubiosios medicinos, šeimos gydytojų, neurologų, neurochirurgų, veido ir žandikaulio chirurgų ir kitų medicinos specialybių – draugijomis.

Taip pat skirsime daug dėmesio pacientų organizacijoms, kad galėtume suprasti jų lūkesčius ir pakeisti otorinolaringologijos praktiką priklausomai nuo išsakytų poreikių“, – RVUL „Facebook“ įraše ateities planus tapus draugijos valdybos pirmininke vardijo dr. I. Arechvo.

I. Arechvo taip pat džiaugiasi, kad galės tęsti ir pradėtus darbus – nuo 2020 metų, tapusi Vilnaus otorinolaringologų asociacijos pirmininke, ji žymiai prisidėjo prie didelio populiarumo sulaukusių nuotolinių ir hibridinių konferencijų organizavimo. Jose paskaitas skaitė geriausi pasaulio otorinolaringologijos lektoriai iš Italijos, Brazilijos, Pitsburgo ir Stanfordo universitetų (JAV).

Gydytoja pasakoja, kad tiek Lietuvos, tiek Vilniaus otorinolaringologų draugijos palaiko ilgalaikius ir šiltus santykius su Ukrainos otorinolaringologais – organizavo jų palaikymo akciją, skyrė finansinę paramą.

Ši parama ir toliau bus tęsiama. „Naujos pareigos man suteikia galimybę dar aktyviau įtraukti lyderius iš viso pasaulio į Lietuvos otorinolaringologų draugijos darbą. Draugijos ir ligoninės vardai bus girdimi tarptautiniame kontekste“, – sako ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.