Sveikatos reikalų komitetas pritarė cukrų ir saldiklių turinčių elektroninių cigarečių uždraudimui

Seimo Sveikatos reikalų komitetas po svarstymo pritarė siūlymui uždrausti elektronines cigaretes, jei jų skystyje yra cukraus ir saldiklių.

Elektroninės cigaretės<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Elektroninės cigaretės<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Jun 21, 2023, 11:18 AM

Trečiadienį įstatymo pakeitimo projektui pritarta bendru sutarimu.

Praėjusią savaitę Sveikatos reikalų komitetas, pradėjęs svarstyti šį siūlymą, nutarė padaryti svarstyme pertrauką.

Birželio 6 d. Seimas po pateikimo pritarė TS-LKD frakcijos nario Vytauto Kernagio pateiktoms Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisoms, siūlančioms uždrausti naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių skysčių sudėtyje. Pateikimo stadijoje jas palaikė 112 Seimo narių, prieš buvo 5, susilaikė 6 parlamentarai.

Tikimasi, kad uždraudus naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių skysčių sudėtyje, jos pasidarytų nepatrauklios jaunimui.

„Į uždraustų priedų sąrašą siūlau įtraukti cukrų ir saldikius, nes tai pagrindiniai priedai, kurie „padaro“ tą skonį“, – sakė V. Kernagis.

Antradienį Seimas po svarstymo taip pat pritarė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siūloma uždrausti pardavinėti elektronines cigaretes ir jų pildykles, turinčias pridėtinio kvapo ar skonio, išskyrus tabako kvapą ar skonį. Už projektą balsavo 104 Seimo nariai, prieš – 4, susilaikė 10 parlamentarų.

Šiuo metu įstatymu draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir jų pildykles su skysčiu, jeigu jame yra kvapiųjų medžiagų, kofeino arba taurino, arba kitų priedų ir stimuliuojamųjų junginių, kurie siejami su energija ir gyvybingumu, vitaminų arba kitų priedų, kurie sudaro įspūdį, kad elektroninės cigaretės ir elektroninių cigarečių pildyklės yra naudingos ar mažiau kenksmingos sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.