Traukiniu važiavusi gydytoja išsigando dėl keleivio: plika akimi matėsi, kad jis serga vėžiu, bet nežino

Eilinę vėlyvo rudens dieną traukiniu važiavo gydytojų pora. Jų dėmesį patraukė keleivis su neįprasta dėme ant veido. Nepažįstamą vyrą užkalbinę medikai patarė pasitikrinti įtartiną darinį. Jų paklausęs vyras netrukus sužinojo, kad serga ankstyvos stadijos melanoma.

Kelionė traukiniu<br>123rf nuotr.
Kelionė traukiniu<br>123rf nuotr.
Odos darinys<br>123rf nuotr.
Odos darinys<br>123rf nuotr.
Odos darinys<br>123rf nuotr.
Odos darinys<br>123rf nuotr.
Melanomos patikra<br>Kauno klinikų nuotr.
Melanomos patikra<br>Kauno klinikų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 5:13 PM, atnaujinta Jul 2, 2023, 6:27 PM

Traukinyje kartu su savo šeima važiavusi dermatologė Chelsey Straight pajuto vyrą baksnojant ją ranka. Moters sutuoktinis – Christopheris Chu – taip pat yra dermatologas. Jis panoro su žmona aptarti už jų sėdintį vyrą. Gydytojui kilo įtarimas, kad jis gali sirgti itin pavojinga odos vėžio forma.

Kadangi gydytoja sėdėjo nusisukusi nuo nepažįstamojo, ji palinko pataisyti žaliuzių ir taip slapta nužiūrėjo nieko neįtariantį vyrą.

Ant jo kairiojo skruosto ji pastebėjo „tamsų, netaisyklingos formos darinį“. Aptarę tai, ką jie pamatė, pora nusprendė palaukti dviejų valandų kelionės traukiniu pabaigos ir tik tada užkalbinti vyrą, kuris taip pat vyko su savo šeima. Du dermatologai nerimavo, kad nepažįstamasis galimai serga mirtina odos vėžio forma ir nieko apie tai nežino. Pasirodo, jie neklydo.

Į žmonos prašymus nereagavo

Kelionei einant į pabaigą, gydytoja ištaikė tinkamą akimirką ir pasikalbėjo su Chrisu Meffenu apie dėmę ant jo veido.

„Žinau, kad tai yra keista, bet aš esu dermatologė, – savo pirmuosius žodžius prisimena C.Straight, – Man įdomu, ar kas nors yra apžiūrėjęs jūsų dėmę?“ C.Meffenas atsakė, kad ne, bet jųdviejų pokalbį nugirdusi vyro žmona įsiterpė ir pasakė, jog jau seniai prašė jo apsilankyti pas specialistą.

Vyras pasakojo, kad pirmą kartą šią dėmę jis pastebėjo 2017 m. Gydytojai, pas kuriuos jis buvo kreipęsis dėl kitų sveikatos problemų, taip pat klausė, ar jam buvo atlikti odos tyrimai, tačiau vyras pas dermatologą taip ir neapsilankė.

Kai C.Straight paklausė, prieš kiek laiko ši dėmė atsirado, vyras atsakė, kad jis pirmą kartą ją pastebėjo prieš trejus metus. „O tada atsisuko kitoje eilėje sėdėjusi mano žmona ir pasakė: „Ne, ji atsirado daug seniau“, – prisimena C.Meffenas.

C.Straight pasakė, kad ji su vyru neseniai atidarė dermatologijos kliniką Ostine, Teksase, ir pasiūlė C.Meffenui apsilankyti biopsijai. Po dviejų dienų su vyru susisiekė šios klinikos administratorė ir susitarė su juo dėl vizito.

Pajuto palengvėjimą

Vizito metu C.Straight informavo C.Meffeną ir jo žmoną apie galimus biopsijos rezultatus, įskaitant melanomos diagnozę. Po kelių dienų gydytoja patvirtino, kad vyras serga ankstyvos stadijos melanoma, kuri gydoma darinį pašalinant chirurginiu būdu.

C.Straight teigė, kad tokia melanomos forma dažnai yra vadinama „nuline stadija“, nes ji „apsiriboja viršutiniu odos sluoksniu“ ir nereikalauja chemoterapijos. Po operacijos pacientams tereikia apsilankyti pakartotiniuose vizituose ir saugotis saulės.

Pasak C.Meffeno, ši žinia leido jam pajusti palengvėjimą. Jis pasakojo, kad per pirmąją biopsiją jam buvo pašalinta 75 proc. darinio, o likusi dalis išoperuota per du papildomus vizitus.

„Manau, jis buvo dėkingas, kad ši liga buvo diagnozuota ir išgydyta dar prieš jai spėjant išplisti po visą kūną ar prieš sukeliant kokių nors ilgalaikių problemų“, – svarstė C.Straight.

Kaip pasakojo C.Straight, C.Meffenui po operacijos sekėsi: „Labai, labai gerai.“ Vyras pas ją apsilankė daugybę kartų ir užsiminė, kad jo žmona planuoja apsilankyti C.Straight bei C.Chu klinikoje ir nemokamai pasitikrinti dėl odos vėžio.

„Mes visi turime sveikatos problemų, kurių nepaisome, ir kurios retkarčiais iškyla, – tikino C.Straight, – Mes esame labai užsiėmę. Manau, kad tokioje situacijoje buvo ir šis vyras. Bet galiausiai jis tikrai džiaugėsi, kad bėda išsisprendė, ir buvo dėkingas, jog ligą buvo galima išgydyti.“

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.