E. Gentvilas: suteikus per didelę galią VLK, būtų pakenkta ne tik privačiam medicinos sektoriui, bet ir gyventojams

Antradienį Seimas apsisprendė nejudinti įstatymų, kuriais būtų suteikiamos neproporcingai didelės galios Valstybinei ligonių kasai ir kartu pakenkiama privačiam medicinos sektoriui. Apmokėjimo už sveikatos priežiūros paslaugas pokyčius numatantys Sveikatos draudimo ir lydintieji įstatymai įtraukti į darbotvarkę vis dėlto nebuvo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 11:21 AM

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo teigimu, įstatymų projektais numatomas reguliavimas plika akimi neatitinka Konstitucijos, be to, jo nuostatos nuskriaustų privačią mediciną.

„Pavyzdžiui, Valstybinės ligonių kasos direktorius galėtų vienašališkai nutraukti sveikatos priežiūros paslaugų sutartį su bet kuria įstaiga. Taip ne tik būtų sustabdytos iš Ligonių kasų apmokamos paslaugos, bet ir pakenktų pašalintos medicinos įstaigos reputacijai, ypač jeigu ta įstaiga privati“, – pastebėjo politikas.

Liberalų įsitikinimu, siūlomas reguliavimas dar labiau pagilintų didelių eilių poliklinikose problemą, sumažintų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir galiausiai sudarytų ydingas sąlygas korupcijai, kokia šalies ligoninėse ir poliklinikose vyravo prieš dešimtmečius.

„Matyt, pastebėjęs šiuos pavojus, galiausiai projektus iš darbotvarkės atsiėmė pats jų autorius Antanas Matulas. Todėl pacientai gali būti ramūs, kad eilės poliklinikose dar labiau neaugs, žmonės galės rinktis ir brangesnes bei kokybiškesnes iš privalomojo sveikatos draudimo apmokamas paslaugas, o pagalbos nesulaukiantiesiems neteks už gydytojo durų laukti su kyšiu“, – teigė E. Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.