Vokietijos sveikatos apsaugos ministras pasisako už siestą karštomis dienomis

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas mano, kad darbo dienomis, kai labai karšta, siesta yra prasminga praktika sveikatos sumetimais.

Karščiai<br>Asociatyvinė J.Stacevičiaus nuotr.
Karščiai<br>Asociatyvinė J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 5:59 PM

„Siesta per karščius yra tikrai neblogas pasiūlymas, – antradienį tviteryje parašė K. Lauterbachas. – Medicininiu požiūriu ji būtų prasminga daugelio profesijų atstovams“.

Siesta, kai žmonės karščiausiu paros metu ilsisi, yra įprasta praktika daugelyje Pietų Europos šalių. Vokietijos medikų asociacijos vadovas jau anksčiau patarė rinktis tokį darbo būdą.

„Per karščius turėtume orientuotis į pietų šalių darbo metodus: vasaros mėnesiais turėtume anksti keltis, iš ryto produktyviai padirbėti, o vidurdienį turėti siestą“, – Vokietijos žiniasklaidos grupei „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND) sakė Vokietijos visuomenės sveikatos biurų gydytojų asociacijos (BVÖGD) pirmininkas Johannesas Nießenas.

„Per didelius karščius žmonės dirba ne taip efektyviai kaip įprasta. Dėl prasto miego, kai naktį nėra vėsos, papildomai kyla dėmesio koncentracijos problemų“, – pridūrė jis. Todėl, pasak jo, sudėtingesnes darbo užduotis verčiau atlikti ankstyvomis ryto valandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.