Dėl situacijos Raseinių ligoninėje – A. Dulkio kritika merui: kam reikalingas planas B, jeigu neįgyvendintas A

Sveikatos apsaugos ministras Artūras Dulkys kritikuoja Raseinių mero Arvydo Nekrošiaus poziciją, esą iš rajono ligoninės pasitraukus eilei medikų, savivaldybė turėtų planą, kaip tokiu atveju užtikrinti gydymo įstaigos veiklą. Pasak ministro, merui derėtų bandyti ištaisyti esamą situaciją, o ne ruošti atsarginius planus.

Arūnas Dulkys.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Nekrošius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>T. Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>T. Bauro nuotr.
Arvydas Nekrošius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 9:07 AM

„Visada gerai turėti planą B, bet kam reikalingas tas planas B, jeigu dar planas A neįgyvendintas. Manau, nereikia lipti ant to grėblio ir sakyti, kad čia labai lengvai pakeisime vienus medikus kitais“, – LRT radijui antradienį teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, situaciją Raseinių rajono ligoninėje buvo galima labai greitai išspręsti, jei savivaldybė būtų sureagavusi dėmesingiau.

„Raseinių atveju, labai paprastai galima buvo tą klausimą išspręsti. Jei (gydytojams – ELTA) buvo abejonių – galima buvo papildyti (ligoninės vadovo – ELTA) komisiją kitais atstovais – nevyriausybinių, medikus atstovaujančių organizacijų, pasižiūrėti tas konkurso sąlygas ir niekas nebūtų nukentėję“, – pažymėjo A. Dulkys.

„Žmones reikia girdėti. Jei jiems trūksta pagarbos, jie turi abejonių dėl konkurso sąlygų, šitai galima atliepti jau plane A ir neskubėti į tuos planus B“, – teigia ministras.

Jis atkreipė dėmesį, kad, nepaisant ministerijos įsitraukimo, spręsti konfliktus ligoninėje pirmiausia yra pačios savivaldos užduotis.

„Visų pirma, tai yra savarankiška funkcija. Visąlaik pats kviečiu, kad nereikėtų (ligoninių – ELTA) paversti politine aikštele. Bet tokia politiko funkcija – paklausia patarimo, jį duodi, bet tada tau sako „ai, žiūrėkite, čia jau nebesikiškite“. Tai ir yra politinio žaidimo aikštelės kūrimas“, – pabrėžė A. Dulkys.

Raseinių meras A. Nekrošius pirmadienį teigė, kad jei po susitikimo su rajono gydytojais nepavyktų išsaugoti apie pasitraukimą iš ligoninės pranešusių medikų, savivaldybė turėtų ieškoti kitų būdų sveikatos priežiūros paslaugoms rajone užtikrinti.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 9 darbuotojai – 7 iš jų ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui praėjusią savaitę įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti vyksta šiuo metu. Jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.