Po skandalų Raseinių ligoninės vairą perėmęs G. Pikūnas kriminalo nemato: „Visi patenkinti“

Raseinių ligoninės vadovu paskirtas dėl sukčiavimo teistas chirurgas Gintaras Pikūnas pradeda darbą. Raseiniai – nedidelis miestas. Konkursas dar vyko, o jau sklandė kalbos, kad direktoriaus kėdė numatyta būtent šiam chirurgui. Pasak buvusio vadovo, dėl šios priežasties darbą paliko 7 medikai: teko riboti pacientų priėmimą.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Tomas Bagdonas.<br>SAM nuotr.
Tomas Bagdonas.<br>SAM nuotr.
Raseinių ligoninė<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Raseinių ligoninė<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Vidmantas Merkliopas<br>Stop kadras
Vidmantas Merkliopas<br>Stop kadras
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 9:31 PM

G.Pikūno pirmoji užduotis — suvaldyti krizę ir užkamšyti spragas, kurios atsivėrė praradus pustuzinį medikų.

„Išėjo 5 darbuotojai, jeigu kalbame apie gydytojus. Viena daktarė išejo dėl sveikatos problemų į pensiją (...) Šiuo metu yra įdarbinti 7 nauji gydytojai, dirbame be problemų“, – aiškino G.Pikūnas.

„Dažniausiai prisivilioji pagal pažintis“, – apie medikų paiešką sakė jis.

Teistas už sukčiavimą

Vidaus ligų ir Priėmimo skyriai, kurių darbas buvo sutrikęs, pasak G.Pikūno, jau dirba įprastu režimu. Naujai priimtiems medikams sudaryti darbo grafikai.

„Visko buvo, ir ašarų, kai reikėjo atsisveikinti su buvusiais kolegomis, bet reikia judėti toliau, tiesiog dirbti ir džiaugtis ką turime dabar“, – sakė į Raseinių ligoninę perėjusi bendrosios praktikos slaugytoja Akvilė Tautkutė.

Senbuviai darbą ligoninėje paliko ėmus sklisti kalboms, kad naujuoju direktoriumi bus jų kolega, chirurgas G.Pikūnas.

„Informacija Raseiniuose išplito, kad tarsi buvo aišku kas bus paskirtas vadovu. Tai buvo paskutinis lašas ir pagrindinė priežastis dėl ko darbuotojai parašė prašymus išeiti iš darbo“, – aiškino buvęs Raseinių ligoninės direktorius Vidmantas Merkliopas.

Gydytojai prašė mero organizuoti skaidrų konkursą, bet esą nebuvo išgirsti. Tebevykstant konkursui paaiškėjo, kad G.Pikūnas praeityje nuteistas už sukčiavimą, jam buvo skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

G.Pikūnas tikina, kad praeities paklydimai vadovauti nekliudo: „Nei trukdė, nei trukdo, visi patenkinti, dirbame ir žinome dėl ko.“

Ministerija prašo paaiškinimo

Raseinių rajono meras apie G. Pikūno teistumą, sako, sužinojęs tik vykstant konkurso baigiamajam etapui. Kreipėsi į STT, bet gautose išvadose esą nerado priežasčių dėl kurių G. Pikūnas negalėtų vadovauti ligoninei.

„Teistumas be abejo turi įtaką, mes irgi žiūrėjome už ką, ir kaip, kokios aplinkybės. Tačiau mes žiūrime į ateitį, kadangi jis pagal įstatymus yra neteistas, turi netgi išduotą pažymą, tačiau mes vis tiek žiūrime į tai labai rimtai ir formuodami užduotis, be abejo, stebėsime jo tolesnius veiksmus“, – sakė A.Nekrošius.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) viešai ragina A.Nekrošių plačiau paaiškinti praeityje teisto mediko paskyrimo ligoninės direktoriumi motyvus. SAM ketina prižiūrėti, kaip Raseinių ligoninei seksis normalizuoti sveikatos paslaugų teikimą.

„Išsklaidant visuomenės ir Raseinių bendruomenės abejones, ar praeityje teistas asmuo gali vadovauti viešajai įstaigai, merui reikėtų plačiau paaiškinti savo pasirinkimo motyvus, o ne dėti nuorodas į STT raštą – taip padėtų ir sau, ir naujajam ligoninės vadovui, ir gydymo įstaigai, atstatant pasitikėjimą“, – Eltai perduotame komentare teigia sveikatos apsaugos ministro patarėjas Tomas Bagdonas.

Banko sąskaitoje – apvali suma

V.Merkliopas konkurso į šias pareigas neskundė. O naujajam vadovui perduoda esą finansiškai stabilią ligoninę.

„Liepos mėnesį, nesumokėjus atlyginimų, sąskaitoje buvo be 30 tūkstančių milijonas eurų. Naujam vadovui galvos skausmo nebus, bent apyvartinių lėšų tikrai yra pakankamai“, – dėstė V.Merkliopas.

O gyventojams ligoninėje kilusi krizė didelių nepatogumų esą nesukėlė. Sunku patekti pas gydytojus, bet eilės buvo jau ir anksčiau.

Savivaldybė tikisi, kad naujajam direktoriui pavyks eiles bent kiek sumažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.