Pratybos Panevėžio ugniagesiui baigėsi ligoninėje: užkliudė vapsvų lizdą

Panevėžyje, J.Janonio gatvėje, vykusios pratybos vienam ugniagesiui baigėsi vapsvos įgėlimu. Vyriškį teko skubiai gabenti į ligoninę.

Ugniagesiai<br>T.Bauro nuotr.
Ugniagesiai<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-31 18:12

Ugniagesiai savo komandos teritorijoje esančiame stadione dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose – vyniojo gaisrines žarnas ir mokėsi kuo greičiau jas prijungti prie hidrantų, su visa ekipuote lipo į bokštą.

Pratybų metu vienam ugniagesiui įgėlė vapsva. Greičiausiai netoliese vabzdžiai turėjo susisukę lizdą ir jį gynė. Po įgėlimo vyras pasijuto prastai, buvo iškviesta medikų brigada. Nelaimėlis buvo išvežtas į Panevėžio ligoninės priimamąjį.

Panevėžio ugniagesių atstovas Renaldas Nacickas sakė, kad jam yra tekę patirti bičių ataką. Piniavos kaime netoli Panevėžio degė pieva ir liepsnos persimetė į šalia esantį bityną. Ugniagesiams bandant užplakti ugnį aplink juos susibūrė įpykusios bitės.

„Pajutau, kad kažkas per galvą ropoja, perbraukiau ranka ir kelis kartus caktelėjo į ausį. Ji kad išsipūtė“, – pasakojo pareigūnas. Tąkart medikų pagalbos neprireikė.

Prieš keletą metų Pasvalio rajone vapsvos skaudžiai sugėlė net 6 ugniagesius.

Nakiškių kaime liepsnojo šiaudų stirta. Viename ritinyje vapsvos buvo susisukusios lizdą, todėl ugniagesiams jį pajudinus vabzdžiai puolė ginti savo namų.

Įsiutusios vapsvos sugėlė ne tik šalia buvusius vyrus – jų atakų sulaukė ir už keliolikos metrų ant kelio prie automobilinių cisternų dirbę ugniagesiai. Vienam vyrui prireikė medikų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.