Klinika pateikė daugiau detalių apie netikėtai mirusią vilnietę: gaivino ir odontologai, ir gydytojas-anesteziologas

Trečiadienį sostinėje įvyko skaudi nelaimė – VUL Santaros klinikose mirė dėl odontologinių komplikacijų iš privačios klinikos atgabenta pacientė.

Odontologija<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Odontologija<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Odontologija<br>Asociatyvinė M.Patašiaus nuotr.
Odontologija<br>Asociatyvinė M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 11:17 AM, atnaujinta Sep 14, 2023, 1:44 PM

Pirmasis apie šią naujieną pranešė portalas tv3.lt, sulaukęs informacijos, kad trečiadienį mirė „Denticija“ klinikoje gydyta pacientė.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja lrytas.lt patvirtino, jog pranešimas buvo gautas trečiadienį 17.27 val.

Pasak jos, dėl staigiai pablogėjusios būklės, galimai dėl suleistų medikamentų, pacientė išgabenta į VUL Santaros klinikų Skubios pagalbos skyriaus Intensyvios priežiūros palatą.

16.33 val. konstatuota mirtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Nurodoma, kad 1962 m. gimimo moteriai prieš tai Vilniuje, Smėlio gatvėje, esančioje odontologijos klinikoje turėjo būti atliekama implantacijos operacija.

Kaip lrytas.lt informavo Bendrasis pagalbos centras (BPC), rugsėjo 13 d., 13.06 val. buvo gautas skambutis iš odontologijos klinikų, kad pacientei sustojo širdis. Moteris buvo gaivinama klinikose, pajungtas defibriliatorius, bet į įvykio vietą buvo kviečiama greitosios medicinos pagalbos brigada.

Į policiją dėl nelaimės kreipėsi mirusios moters sūnus.

„Denticijos“ odontologijos klinika ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia dėl įvykio pradėjusi vidinį tyrimą ir pabrėžė glaudžiai bendradarbiaujanti su teisėsaugos pareigūnais.

„Vykstant tyrimams per anksti kalbėti apie nelaimės priežastis, tačiau galiu patikinti, kad pradedant procedūras klinikos gydytojai griežtai laikėsi medikamentų naudojimo ir dozavimo taisyklių.

Pacientei pasijutus blogai, ją gaivino ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojas-anesteziologas. Taip pat nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada, kuri išgabeno pacientę į Santaros klinikas. Preliminariai vertinant, mūsų klinikos personalas veikė greitai ir profesionaliai, tačiau tai nepaneigia fakto, kad esame sukrėsti ir nuliūdę dėl šios nelaimės“, – pažymėjo „Denticijos“ direktorė Dalia Čižaitė-Gabė.

Klinika nurodė dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučianti klientės artimuosius.

VUL Santaros klinikų atstovė nurodė dėl teisinių aplinkybių negalinti komentuoti informacijos apie pacientę, įskaitant mirties fakto patvirtinimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.