Odontologijos klinikos vadovė apie tragišką nelaimę: atrodė, kad greitoji vyksta labai ilgai

Vilniuje apsilankymas pas odontologą baigėsi 61-erių moters mirtimi. Procedūros metu pacientei galėjo sustoti širdis, į VUL Santaros klinikas skubiai išgabentos moters gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Greitoji medicinos pagalba<br>Asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>Asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>T.Bauro nuotr.
Greitoji medicinos pagalba<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 12:02 PM, atnaujinta Sep 15, 2023, 12:06 PM

Privačios odontologijos klinikos vadovė LNK žinioms detaliau papasakojo apie nelaimes aplinkybes.

„Iš tikrųjų turėjome nelaimę. Vakar (trečiadienį, red. pastaba) odontologinės procedūros metu sutriko pacientės sveikatos būklė“, – LNK žinioms sakė „Denticijos“ vadovė Dalia Čižaitė–Gabė.

Lrytas.lt jau rašė, kad pacientei pasijutus blogai, kaip pranešė klinika, ją gaivino ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojas-anesteziologas.

„Mes susidūrėme su situacija, kad paskambinus 112, nebuvo sujungta taip greitai, kaip norėjosi mums (…) Atrodė, kad (greitoji pagalba, red. pastaba) vyksta labai ilgai, bet 15 minučių bėgyje atvyko“, – LNK žinioms paaiškino „Denticijos“ klinikos vadovė.

Kaip ketvirtadienį informavo policija, pacientės būklė pablogėjo galimai dėl suleistų medikamentų.

Tačiau D.Čižaitės–Gabės teigimu, reakcija neįvyko iš karto tik suleidus vaistus. Ji paaiškino, kad pacientė prastai pasijuto tik po valandos.

Pasak „Denticijos“ direktorės, su paciente dirbo ne naujokai, o patyrę, aukštą kvalifikaciją turintys specialistai. Vadovė nenurodė, kokie medikamentai buvo suleisti, ar tai įprastai prieš procedūras naudojami vaistai. Ji taip pat neviešina, kokia procedūra buvo atliekama. Tačiau pridūrė, kad pacientė klinikoje lankėsi ne pirmą kartą.

Į policiją po moters mirties VUL Santaros klinikose kreipėsi šokiruoti moters artimieji.

Kaip informavo Bendrasis pagalbos centras, moteris buvo gaivinama odontologijos klinikoje, pajungtas defibriliatorius, į įvykio vietą buvo kviečiama greitosios medicinos pagalbos brigada.

17.17 val. buvo gautas skambutis iš mirusios moters sūnaus. Jis prašė policijos pareigūnų, nes norėjo, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.