Atnaujinta savivaldybių sveikatos centrų paslaugų teikimo tvarka: štai kas keisis

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad pradėjus steigti sveikatos centrus ir diegti naują sveikatos priežiūros paslaugų organizavimo modelį, savivaldybėms iškyla nemažai klausimų, todėl ministerija tobulina teisinį reglamentavimą ir tikslina teisės aktų nuostatas.

Sveikatos priežiūra.<br>T.Bauro nuotr.
Sveikatos priežiūra.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-19 13:58

Pasak SAM, funkciniame sveikatos centre, kuriame paslaugas teiks skirtingi juridiniai asmenys bendradarbiavimo sutarties pagrindu, nuo šiol galės dalyvauti ne tik savivaldybių pavaldumo ir privačios gydymo įstaigos, o taip pat visuomenės sveikatos priežiūros įstaigos, bet ir tos įstaigos, kurių savininkė arba viena iš savininkių yra valstybė, jeigu savivaldybės teritorijoje nebus savivaldybei pavaldžių ar privačių įstaigų, galinčių užtikrinti visą sveikatos centro paslaugų paketą.

Kaip praneša ministerija, sprendimai dėl bendradarbiavimo vykdymo nuo šiol bus priimami bendru sveikatos centro veikloje dalyvaujančių sveikatos priežiūros įstaigų sutarimu. Bendradarbiavimo sutarties šalys bendru sutarimu galės tikslinti ir pildyti sutarties sąlygas, siekiant tinkamo funkcinio sveikatos centro veiklos organizavimo.

Jeigu organizuojant sveikatos centro veiklą kiltų abejonių dėl galimai ribojamos konkurencijos, sveikatos centro koordinuojanti įstaiga galės kreiptis į Konkurencijos tarybą dėl tam tikrų veiksmų išaiškinimo, nurodoma išplatintame pranešime.

SAM primena, kad savivaldybės sveikatos centras – sveikatos priežiūros paslaugų organizavimo forma, kuri padeda sujungti į vieną tinklą būtiniausias paslaugas, kuriomis gyventojai naudojasi dažniausiai.

Sprendimus steigti sveikatos centrus jau priėmė 40 Lietuvos savivaldybių, likusios iki metų pabaigos turi apsispręsti, ar tokius centrus steigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.