Atnaujinama išankstinė pacientų registracijos sistema: planuoti vizitą pas gydytoją bus patogiau

Kitų metų pradžioje pradės veikti atnaujinta Išankstinės pacientų registracijos informacinė sistema (IPR IS) internete.

Registratūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Registratūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 10:16 AM

Kaip pažymi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), sukurti nauji įrankiai leis savarankiškai registruotis į eilę sveikatos priežiūros paslaugoms gauti, kai konsultacijai pas gydytoją norimu laiku nėra laisvų vietų.

Ministerijos teigimu, įgyvendinus sistemos atnaujinimą, pacientai taip pat galės gauti informaciją apie galimybę perkelti vizitą pas gydytoją į ankstesnį laiką. Jie apie tai bus informuojami el. paštu, SMS žinute ar pranešimu mobiliojoje aplikacijoje ir galės patogiai patvirtinti registraciją.

Tuo metu dėl pasikeitusių aplinkybių negalintys atvykti suplanuotam vizitui pas gydytoją, galės jį vos keletu paspaudimų atšaukti.

Dar viena ministerijos žadama naujovė – registracijos puslapyje bus pateikiami priminimai, leisiantys tinkamai pasiruošti gydytojo konsultacijai, pavyzdžiui, primins atlikti kraujo tyrimus, išgerti nustatytą kiekį vandens, nevalgyti prieš tyrimą ar nenaudoti tam tikrų preparatų.

Ši informacija taip pat bus atsiunčiama kartu su bendru pranešimu apie sėkmingą registraciją vizitui pas gydytoją.

Anot ministerijos, šiais technologijų laikais labai svarbu, kad IPR IS būtų patogu naudotis savo išmaniuosiuose telefonuose.

Todėl, į tai atsižvelgiant, tikimasi, kad sukurta mobilioji aplikacija leis operatyviai ir paprastai planuoti vizitus pas gydytoją, padidins IPR sistemos patrauklumą ir paskatins ja naudotis dar didesnę dalį pacientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.