Vienu ypu 4 radiologų netekusi Klaipėdos ligoninė ieško gydytojų: paskelbė, kokią algą mokėtų

Klaipėdos universiteto ligoninę palieka 4 radiologai, pirmadienį pranešė ligoninės vadovas Jonas Sąlyga, o antradienį gydymo įstaiga paskelbė ieškanti naujų specialistų.

Gydytoja<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Gydytoja<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 5:58 PM

Klaipėdos universiteto ligoninės filialas „Klaipėdos ligoninė“ į darbą priimtų gydytojus radiologus. Pareiginė alga – 3358 Eur.“, – rašoma gydymo įstaigos Facebook paskyroje patalpintame skelbime.

Apie ligoninę paliekančius gydytojus anksčiau pranešęs J.Sąlyga, skundėsi, kad valstybinės gydymo įstaigoms labai sunku konkuruoti su privačiu sektoriumi.

„Nepaisant mano ilgų įkalbinėjimų, Klaipėdos universiteto ligoninės „Klaipėdos ligoninė“ filialą palieka 4 radiologijos gydytojai“, – rašė J. Sąlyga.

„Be senų paveldėtų problemų vis dažniau tenka pripažinti, kad valstybinė medicinos sistema nepajėgi konkuruoti su privačia medicina“, – pažymėjo ligoninės vadovas.

Primename, kad pastaruoju metu iš Lietuvos gydymo įstaigų pasitraukė virš 100 gydytojų.

Šiais metais iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės išėjo 68 darbuotojai, iš Zarasų ligoninės pasitraukė 12 medikų, iš Raseinių ligoninės – 7 specialistai. Taip pat 40 darbuotojų paliko ir Vilniaus Centro polikliniką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.