Ligonių kasa: už viršsutartines paslaugas gydymo įstaigoms bus skirtos reikiamos lėšos

Siekiant gerinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą, gydymo įstaigoms numatoma apmokėti visas šiais metais virš sutarties suteiktas ambulatorines, dienos stacionaro bei chirurgijos ir slaugos paslaugas. Pasak Valstybinės ligonių kasos (VLK), bus skirtos reikiamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšos.

ligoninė<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
ligoninė<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 10:08 AM

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, vykdomas gydymo įstaigoms duotas pažadas, didesne apimtimi apmokėti už suteiktas sveikatos paslaugas, taip sprendžiant eilių problemą.

„Po pandemijos sveikatos apsaugos sistema susidūrė su didžiuliu paslaugų poreikiu, eilėmis, kurioms mažinti taikoma ne viena priemonė – tarp jų ir viršsutartinių paslaugų apmokėjimas. Gydymo įstaigoms duotas pažadas vykdomas, jos sulauks papildomo apmokėjimo už paslaugas, o tai gera žinia ir pacientams, kuriems bus atverta daugiau konsultacijų laikų“, – sakė A. Dulkys.

Po pirmojo šių metų pusmečio ligonių kasos jau apmokėjo beveik 42 mln. eurų už visas per šį laikotarpį gydymo įstaigų suteiktas viršsutartines ambulatorines, dienos ir slaugos paslaugas, nurodoma išplatintame pranešime.

Visas per antrąjį šių metų pusmetį suteiktas viršsutartines paslaugas gydymo įstaigoms planuojama apmokėti metams pasibaigus.

Pranešime informuojama, kad už suteiktas paslaugas apmokama būtų tik toms gydymo įstaigoms, kurios įvykdytų sutartinius įsipareigojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.