Gydytoja naudojasi pacientų naivumu? 40 eurų piniginėje neradusi telšiškė suprato – ją nori apgauti

Regioninėje Telšių ligoninėje apsilankiusi moteris įsitikinusi, kad gydytoja bandė ją apgauti ir klasta išvilioti kyšį. Gydymo įstaiga patvirtino dėl incidento pradėjusi vidinį tyrimą.

Ligoninė<br>asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>asociatyvinė V.Ščiavinsko nuotr.
Kyšis<br>123rf nuotr.
Kyšis<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 10:58 AM

Išgelbėjo, kad neturėjo grynųjų

Rugpjūčio pabaigoje Ieva išgyveno košmarą – moteris patyrė persileidimą. Gydytojai atliko tyrimus, priskyrė vaistus ir prisakė kurį laiką reguliariai pasirodyti medikams.

Praėjusį antradienį moteris lankėsi Regioninėje Telšių ligoninėje. Ievą priėmė jau pažįstama gydytoja akušerė-ginekologė, kuri ją konsultavo prieš dvi savaites.

Pakartotinė apžiūra klostėsi sklandžiai, kol moteris nepasiteiravo dėl rugsėjo 1 d. į Vilnių išsiųsto gemalinio audinio tyrimo rezultatų. Gydytoja tuomet paprašė susimokėti 40 eurų. Tik grynaisiais. Esą kitaip reikėsią mokėti registratūroje, o ten būsią brangiau – 70 eurų.

Jauna moteris pasimetė. Grynųjų su savimi neturėjo, tad išėjo į laukiamąjį ir pinigų paprašė ją atlydėjusios mamos.

„Būčiau davusi pinigus tikrai, jei ne mama. Tik vėliau į galvą atėjo, kad čia – kyšis“, – lrytas.lt prisipažino Ieva.

Ne pirmas kartas?

Mama, pasak Ievos, nuėjo aiškintis su gydytoja, kuri taip atvirai pinigų prašyti nebedrįso, nes į kabinetą užėjo ligoninės akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėjas.

Pokalbis išsikėlė į nėščiųjų apžiūros kabinetą. Ieva tikina išgirdusi, kad gydytoja neva negalės į e.sveikatą suvesti informacijos apie vizitą, jei nebus sumokėta 40 eurų.

Moterys piniginės neatvėrė, tad gydytoja nuleido rankas ir tyrimo atsakymą atidavė dykai.

Po šios patirties Ieva paaiškino išskubėjusi į namus ir apie jokį mokestį ligoninės registratūroje neklaususi, ar neliko skoloje 70 eurų.

„Pasiėmiau tyrimų lapą ir išėjau. Tik namie su mama ėmiau tartis, kad galbūt reikėtų kreiptis į akušerijos-ginekologijos vadovą.

Jis dėl situacijos labai apgailestavo ir nurodė kreiptis į administraciją“, – paaiškino Ieva.

Moteris nemalonia patirtimi pasidalino ir su šeimos gydytoja.

„Sakė, greičiausiai buvo prašomas kyšis. Vėliau, pasikalbėjusi su dar vienu šeimos gydytoju, ji sakė, esu ne pirmoji, kuri nusiskundė“, – pasakoja Ieva.

Moteris patikino kitą dieną po incidento besikreipusi į Regioninės Telšių ligoninės administraciją, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Sveikatos apsaugos ministeriją.

Ligoninė: tiriame aplinkybes

Lrytas.lt dėl įvykio kreipėsi į Regioninės Telšių ligoninės administraciją. Jos atstovai patvirtino trečiadienį sulaukę pacientės skundo dėl galimai korupcinio pobūdžio gydytojos veiksmų. „Skunde išdėstytų aplinkybių tyrimui sudaryta komisija neplaniniam vidaus auditui atlikti. Kol kas daugiau informacijos pateikti negalime dėl vykdomo tyrimo“, – nurodoma gydymo įstaigos komentare.

Skundo turinio vertinti ligoninės administracija nepanoro ir neatsakė, ar panašių įtarimų dėl gydytojos veiklos yra pasitaikę anksčiau.

„Viešoji įstaiga Regioninė Telšių ligoninė siekdama užtikrinti savo veiklos skaidrumą ir viešumą vykdo korupcijos prevenciją, siekiant formuoti korupcijai atsparią aplinką. Įstaigoje nuolatos platinama informacija apie korupcijos prevenciją, pacientai informuojami kur gali kreiptis susidūrus su galimai korupcinio pobūdžio veiksmais“, – pabrėžiama ligoninės komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.