Prabilo vokelius ligoninės direktorei nešę panevėžiečiai: dievagojasi, kad pinigai – iš dėkingumo

Panevėžio apylinkės teismas atvertė Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorės Violetos Grigienės bylą. Prieš teismą stojo ir už jos papirkimą teisiami keturi panevėžiečiai.

Kyšis medikui<br>123rf nuotr.
Kyšis medikui<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-11 07:22, atnaujinta 2023-10-11 07:23

Už kyšininkavimą V.Grigienė į teisėtvarkininkų rankas įkliuvo beveik prieš pusantrų metų.

Prokuroras teigė, kad ligoninės direktorė per kelias savaites iš 8 asmenų paėmė kyšius. Tik dviem atvejais buvo duota 400 eurų, kitais atsidėkota gerokai mažesnėmis sumomis – po 100 eurų.

Bylos duomenimis, vokus su pinigais direktorei davė pacientų artimieji. Vieni kyšių davėjai siekė, kad jų artimieji būtų paguldyti į slaugos ligoninę, kiti – kad gautų jiems priklausančias medicinines paslaugas, treti – kad toliau tęstųsi gydymas. Viena moteris norėjo, kad jos motina būtų perkelta į kitą palatą. Kyšiai direktorei buvę įteikti jos darbo kabinete.

Už medikės papirkimą teisiami Vilija Antemann, Rita Braknienė, Vydas Čeida ir Virginijus Gibronas.

V.Čeida kaltę neigia, V.Gibronas nesutiko su prokurorų kaltinimu, V.Antemann ir R.Braknienė kaltę pripažino visiškai.

V.Antemann tvirtino, jog 100 eurų kyšį V.Grigienei davė už tai, kad į slaugos ligoninę būtų paguldyta jos motina. „Buvau dėkinga už supratimą ir daviau. Kyšio iš manęs niekas nereikalavo“, – tikino ji.

Panašiai kalbėjo ir R.Braknienė. Jos motina taip pat buvo perkelta į slaugos ligoninę: „Parodė keturvietę palatą, kurioje trys vietos jau buvo užimtos. Mano mama buvo šviesaus proto, o kitos ne. Abi išsigandome, todėl seselei ir pasakiau, kad toje palatoje mamos nepaliksiu.“

Seselė pakalbėjo su direktore ir gavo leidimą ligonę perkelti į kitą palatą.

„Apsidžiaugiau. Norėjau padėkoti kaip žmogui, kad ištraukė iš beviltiškos padėties.

Rankinėje turėjau 100 eurų kupiūrą, įdėjau ją į voką ir nuėjusi į direktorės kabinetą padėjau ant stalo“, – pasakojo moteris.

Kaltę neigiantis V.Gibronas tikino, kad jokio kyšio nedavė ir buvo užėjęs tik pasiklausti. Esą nebuvę jokio reikalo duoti kam nors pinigų, nes tuo metu artimo žmogaus dokumentai jau buvo sutvarkyti.

V.Gibronas tyrėjams buvo nurodęs, kad teiravosi dėl greitosios pagalbos automobilio, bet direktorė pasakiusi, jog jie jo neturi, ir nurodžiusi įmonę, kuri teikia pervežimo paslaugas.

Bylos duomenimis, direktorės kabinete vyras po ant stalo esančiais dokumentais pakišo lapelį.

Teisiamasis tvirtino, kad lapelyje buvo užrašytas jo telefono numeris, tačiau patikino, jog jokio atsako iš direktorės taip ir nesulaukęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.