Jurbarko ligoninėje atidarytas Geriatrijos skyrius

Jurbarko ligoninėje atidarytas naujas – Geriatrijos skyrius, kuriame teikiamos geriatrijos dienos stacionaro paslaugos, praneša Jurbarko rajono savivaldybė.

Jurbarko ligoninė<br>Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.
Jurbarko ligoninė<br>Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 4:12 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 4:13 PM

Šiame skyriuje teikiamos kineziterapeuto, ergoterapeuto, vaistų suleidimo į veną, socialinių ir sveikos mitybos įgūdžių formavimo, paciento namų aplinkos pritaikymo, paciento mokymo, parengtų rekomendacijų dėl ambulatorinio gydymo aptarimo su pacientu ir jo šeimos nariais ir kitos paslaugos.

„Čia konsultuojami pacientai, kuriems pasireiškia geriatriniai sindromai ar mitybos sutrikimai, atliekami tyrimai prieš planinę operaciją, teikiama vaistų suleidimo esant polipatologijai ar polipragmazijai ir paciento stebėjimo po vaistų suleidimo paslauga“, – rašo savivaldybė.

Geriatrijos dienos stacionaro paslaugas gali gauti vyresni nei 60 metų asmenys, sergantys daugiau nei viena lėtine liga, tačiau neturintys nustatytos nuolatinės slaugos ar paliatyviosios medicinos pagalbos poreikio, taip pat nesergantys ūminėmis infekcinėmis ligomis ir neturintys ženklių fizinės ar psichikos būklės sutrikimų, dėl kurių būtų neįmanoma taikyti gydomųjų procedūrų.

Į šį skyrių gali būti nukreipti pacientai, kurie per pastaruosius šešis mėnesius, du ar daugiau kartų buvo hospitalizuoti neplanine tvarka, senyvo amžiaus žmonės, jeigu jiems pasireiškia tam tikri simptomų ar požymių deriniai tokių kaip miego sutrikimai, demencija, mitybos nepakankamumas, šlapimo nelaikymas, odos niežulys, sausa burna, senatvinis silpnumas ir kt. – t. y. požymiai, kurie negali būti apibūdinami kaip viena konkreti liga.

Norintys gauti geriatrijos dienos stacionaro paslaugas pacientai iš savo šeimos gydytojo ar kito specialisto turi gauti atitinkamos formos siuntimą. Asmenims nuo 75 m. ar turintiems mažas pajamas galima ir pavežėjimo paslauga, pažymi Jurbarko rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.