Skaudi žinia: mirė anesteziologijos ir intensyviosios terapijos pradininkas, gydytojas Zenonas Dulevičius

Eidamas 88-uosius metus antradienį mirė gydytojas, medicinos mokslų daktaras, docentas Zenonas Dulevičius.

Žvakė<br>M.Patašiaus nuotr.
Žvakė<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-07 09:39

Skaudžia žinia socialiniame tinkle „Facebook“ antradienio rytą pasidalijo Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovas profesorius Andrius Macas.

Jis rašė, kad Anapilin iškeliavęs gydytojas buvo visada giedras, pozityvus ir intelektualus gydytojas anesteziologas reanimatologas.

„Dauguma Lietuvos anesteziologų vienaip ar kitaip prisilietė prie šio mielo gydytojo ir kolegos. Vyresnieji – kartu dirbo ir kūrė šiuolaikinę Lietuvos anesteziologiją bei intensyviąją terapiją. Jaunesnieji – mokėsi. O tie kurie vos pernai pradėjo studijas – skaito vieną pagrindinių Lietuvos anesteziologijos vadovėlių, rengtą docento Zenono. Dar daug būsimų anesteziologų reanimatologų jį skaitys.

Tačiau mažai kas žino, kad docentas Zenonas Dulevičius buvo ne tik anesteziologijos ir intensyviosios terapijos pradininkas, bet dabartinės nefrologijos ir toksikologijos metodų diegėjas mūsų šalyje. 1969 m. docentas Zenonas Dulevičius apsinuodijusiam pacientui atliko pirmąją hemodializę Kauno klinikose, o 1970 m. – ir pirmąją hemosorbciją“, – rašė A.Macas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.