LSMU Kauno ligoninėje bus modernizuoti Skubiosios pagalbos bei Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriai

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) siekiant stiprinti skubiosios pagalbos ir infekcinių ligų gydymo paslaugas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje jau artimiausiu metu bus pradėti Skubiosios pagalbos bei Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių modernizavimo darbai. Pokyčiai, kurie bus įgyvendinti iki 2024 m. pab., leis užtikrinti paslaugų teikimą didesniems pacientų srautams ir sudarys geresnes darbo sąlygas ligoninės darbuotojams.

LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
Dr. Helga Marija Kauzonė.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
Dr. Helga Marija Kauzonė.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
LSMU Kauno ligoninės vizualizacijos.<br>LSMU Kauno ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-09 15:45, atnaujinta 2023-11-09 15:49

Pasak SAM Asmens sveikatos departamento Specializuotos sveikatos priežiūros skyriaus patarėjos Alvydos Naujokaitės, siekiant užtikrinti dar kokybiškesnes ir prieinamesnes medicinos paslaugas, būtina gerinti jų teikimo sąlygas. „Skubios pagalbos skyrių patalpoms parengti reikalavimai ir rekomendacijos užtikrins, kad jose būtų efektyviau valdomi pacientų srautai ir skubiau identifikuojami sunkiausi pacientai, būtų sukurtos geresnės darbo sąlygos personalui“, – sakė ji.

Tris skyrius sujungs naujame korpuse

LSMU Kauno ligoninės direktorė valdymui ir infrastruktūrai dr. Helga Marija Kauzonė vienu iš svarbiausių modernizacijos projekte numatomų darbų įvardino naujo LSMU Kauno ligoninės priestato, kurio plotas sieks 4800 kv. m., statybas. „Šiuo projektu optimizuosime LSMU Kauno ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių veiklą. Siekiame koncentruoti trijų skyrių (įsikūrusių Josvainių g. 2, Baltijos g. 120 ir Laisvės al. 17) veiklą, juos sujungiant naujame skubiosios medicinos pagalbos korpuse Josvainių gatvėje“, – teigė ji.

Įgyvendinus projektą, Skubiosios pagalbos skyriuje bus galima sparčiau ir efektyviau valdyti pacientų srautus, užtikrinti reikiamą izoliacinių palatų ir stebėjimo lovų skaičių. Bus atnaujintos ir laboratorijos patalpos, kurių bendras plotas siekia 800 kv. m. Naujame korpuse bus atnaujinta medicininė įranga, įrengta patalpa Magnetinio rezonanso tyrimams. Ministerijos pritarimu, LSMU Kauno ligoninė įsigijo magnetinio rezonanso tomografą ir nuo 2024-ųjų pradės teikti magnetinio rezonanso tyrimo paslaugas.

Dvigubės vienviečių izoliacinių palatų skaičius

Pasak dr. H.M.Kauzonės, dar pernai prasidėjusi modernizacija leis pagrindiniame ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje užtikrinti reikiamą vienai intensyviosios terapijos lovai skiriamo ploto kiekį: „Pagal naujausius reikalavimus, vienai intensyvios terapijos lovai turėtų būtų skiriama ne mažiau kaip 20 kvadratinių metrų atvirose daugiavietėse palatose ir 25 kvadratiniai metrai izoliacinėje ar vienvietėje palatoje. Šiuo metu mūsų ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje vienai lovai tenka apie 10 kvadratinių metrų“.

Pašnekovės teigimu, įgyvendintas modernizacijos projektas užtikrins poreikį Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje turėti 18 lovų. Įgyvendinti pokyčiai taip pat leis užtikrinti, kad ne mažiau kaip ketvirtadalis visų Reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų būtų vienvietėse izoliacinėse palatose. „Tai reiškia, kad izoliacinių palatų mūsų ligoninėje atsiras du kartus daugiau. Visose jose bus įrengtos neigiamo slėgio ventiliacijos sistemos“, – sakė H.M.Kauzonė.

Projektas, kurio numatoma vertė – daugiau nei 8 mln. eurų, yra finansuojamas pagal Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“ iš ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ bei valstybės lėšų. Dar 2 mln. eurų iš savo biudžeto projektui skiria LSMU Kauno ligoninė.

Finansuojama iš Europos socialinio fondo lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.