A. Dulkys įvertino nesutarimus dėl Odontologų rūmų įstatymo Seime: tiki, kad klausimas „išjudės“

Seime neslūgstant įtampai dėl įstrigusio odontologų savivaldą įteisinančio įstatymo, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako tikintis, kad šis projektas „išjudės“. Jis atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė jau seniai yra pateikusi savo išvadą, kurioje pritariama didesniam Odontologų rūmų teisiniam savarankiškumui.

Arūnas Dulkys<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Antanas Matulas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Matulas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 20, 2023, 11:11 AM

„Man labai yra sunku pasakyti, aš to proceso neseku, kaip ten pagal Seimo statutą ir komiteto darbą... Vyriausybė yra išvadą pateikusi labai seniai, Vyriausybės programoje yra užfiksuota, kad mes palaikome, kad turi vykti judėjimas link didesnės savivaldos“, – įtampas dėl galimo Odontologų rūmų įstatymo „vilkinimo“ Eltai komentavo A. Dulkys.

„Man atrodo, tai tiesiog politinis procesas, bet Vyriausybė išvadą yra pateikusi – mes manome, kad rūmai galėtų patys dirbti su fiziniais asmenimis, o jau Akreditavimo tarnyba su juridiniais asmenimis, ir ta pozicija nesikeičia. Tai aš tikiu, kad išjudės šitas klausimas“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

ELTA primena, kad Seime netyla pasipiktinimai odontologų savivaldą įteisinančio projekto „vilkinimu“. Parlamentarė Ieva Pakarklytė kaltina Sveikatos reikalų komiteto pirmininką Antaną Matulą nesugebėjimu trečius metus apsvarstyti Odontologų rūmų įstatymo projekto.

„Laisvietė“ teigė netikinti A. Matulo duotu pažadu, kad projektas bus priimtas dar šios Seimo sesijos metu.

Konservatorius atremia kritiką teigdamas, kad Odontologų rūmų įstatymas jau įrašytas į trečiadienį vyksiančio komiteto posėdžio darbotvarkę. Pats būdamas išvadų rengėju, A. Matulas yra pateikęs pasiūlymą pakoreguoti įstatymo projektą taip, kad narystė Odontologų rūmuose nebūtų privaloma. Visgi, politikas pritaria tam, kad odontologų bendruomenė gali būti savarankiška organizacija.

Odontologų rūmų įstatymo projektu siekiama odontologų bendruomenei suteikti didesnį savarankiškumą ir autonomiją. Taip pat projekte numatyta, kad bendruomenei būtų sugrąžinta teisė išduoti, sustabdyti ir panaikinti licencijas gydytojams odontologams.

Nuo 2020 metų licencijas gydytojams odontologams išduoda Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba.

Anot Odontologų rūmų atstovų, nuo 2021-ųjų svarstomą įstatymo projektą yra delsiama priimti. Dėl projekto vilkinimo kaltindami Sveikatos reikalų komiteto pirmininką A. Matulą, Odontologų rūmų atstovai yra kreipęsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją bei parlamento vadovę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.