PSO reikalauja iš Kinijos daugiau informacijos apie plaučių uždegimo atvejus šalies šiaurėje

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pareikalavo iš Kinijos daugiau informacijos apie padažnėjusius plaučių uždegimo atvejus tarp vaikų Šiaurės Kinijoje. Pekinas turėtų pateikti papildomos informacijos apie susirgimus ir jų plitimą bei laboratorinių tyrimų rezultatus, sakoma PSO pranešime.

Kinija<br>Scanpix/AP nuotr.
Kinija<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-23 17:43

Žiniasklaida pranešė, kad regione padaugėjo nediagnozuotų vaikų plaučių uždegimo atvejų. Pasak PSO, iki šiol nėra aišku, ar jie susiję su bendrai išaugusiu kvėpavimo takų ligų, tokių kaip koronavirusas ar gripas, skaičiumi Kinijoje.

Kinijos Nacionalinė sveikatos komisija susirgimų daugėjimą šalyje aiškina patogenų plitimu panaikinus koronaviruso priemones.

Kinijos socialinėje žiniasklaidoje jau kelias dienas plinta pranešimai apie pilnas vaikų ligonines ir atitinkamos nuotraukos. Mokytojai paragino tėvus neleisti į mokyklą simptomus jaučiančių vaikų. Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ trečiadienį pranešė, kad Pekine ypač sparčiai daugėja susirgimų gripu.

Be to, smarkiai paplitę tokie kvėpavimo takų patogenai, kaip rinovirusai ir respiraciniai sincitiniai virusai. Pataruoju metu padaugėjo ir mikoplazmų infekcijų, tačiau jos sostinėje piką jau peržengė. Mikoplazmos yra bakterijos, kurios pirmiausiai vaikams, jaunimui ir jauniems suaugusiesiems gali sukelti plaučių uždegimą.

Nacionalinė sveikatos komisija paragino visus paveiktus regionus pagerinti infekcijų diagnozavimo ir gydymo pajėgumus, pranešė „Xinhua“. Be to, vyresnio amžiaus žmonės ir gretutinėmis ligomis sergantys asmenys paraginti gerai saugotis ir pasiskiepyti.

Kinija per koronaviruso pandemiją įvedė labai griežtus ribojimus. Kai likęs pasaulis jau seniai mėgino susigyventi su virusu, Kinija dar iki gruodžio pradžios vykdė nulinio kovido strategiją – taikė uždarymus, kasdieninius masinius testavimus, griežtas kontroles, kontaktų atsekimą ir priverstinį karantiną. Tačiau kadangi virusas toliau plito, smarkiai kentėjo ekonomika ir kilo protestai, Pekinas galiausiai staiga atšaukė taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.