Vilniaus ir Klaipėdos ligoninės skelbia apie griežtas priemones – bando pažaboti sergamumą

Lietuvoje sparčiai daugėjant sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga, didžiosios šalies ligoninės skelbia apie vidaus tvarkos pokyčius.

Ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 4:19 PM

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) nurodo, kad siekdama apsaugoti pacientus, jų artimuosius ir personalą, imasi dar didesnių saugumo priemonių.

Nuo antradienio įstaigoje sugriežtinta lankymosi ligoninėje tvarka, pranešė KUL.

Pagrindinis pokytis – pacientams, juos lydintiems asmenims ir darbuotojams privaloma dėvėti medicininę veido kaukę ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuose ir Ambulatorinių konsultacinių skyrių patalpose.

„Taip pat tęsiamos jau nuo lapkričio 9 dienos ligoninėje taikomos infekcijų plitimo ribojimo priemonės.

Visuose ligoninės skyriuose pacientus lankantys asmenys privalo dėvėti medicininę veido kaukę. Ji turi dengti nosį ir burną viso vizito ligoninėje metu, palatose – taip pat.

Pacientą vienu metu gali lankyti ne daugiau kaip vienas asmuo. Lankymo trukmė ne ilgiau kaip 15 minučių“, – informavo KUL.

Santaros klinikose – laikini ribojimai

Apie naujus ribojimus trečiadienį paskelbė ir VUL Santaros klinikos.

Dėl išaugusio COVID-19 ligos atvejų skaičiaus nuo 2023 m. lapkričio 30 d. iki gruodžio 6 d. laikinai ribojamas pacientų lankymas Nefrologijos ir inkstų transplantacijos skyriuje

„Kituose skyriuose gydomų pacientų artimųjų prašome nevykti į ligoninę, jeigu jaučiate nors menkiausius peršalimo simptomus. Dėl vieno tokio apsilankymo gal užsikrėsti tiek jūsų artimasis, tiek ir kiti palatoje gydomi pacientai. Prašome saugoti save ir pacientus, ligoninėje dirbantį personalą“, – ragino VUL Santaros klinikos.

Primename, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pirmadienį pranešė apie sparčiai augantį sergamumą virusinėmis infekcijomis.

Epideminis sergamumo lygis buvo pasiektas septyniose savivaldybėse, t. y. peržengta 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba: Vilniaus mieste ir rajone, Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Klaipėdos mieste, Kauno ir Jonavos rajonuose.

Lapkričio 20–26 d. Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 17 asmenų: 8 vaikai (0–17 m.), 1 asmuo, priklausantis 18–64 m. amžiaus grupei, ir 8 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi 2 asmenys (vyresni nei 65 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.