Jonavos ligoninėje atidarytas naujas dienos chirurgijos skyrius

Jonavos ligoninėje pradeda veikti naujas dienos chirurgijos skyrius, praneša Jonavos rajono savivaldybė.

Jonavos ligoninė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Jonavos ligoninė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 11:28 AM

Skelbiama, kad naujai įkurtame dienos chirurgijos skyriuje laukiami pacientai, kurie gali būti išoperuojami ir išleidžiami gydytis ambulatoriškai dienos laikotarpiu.

„Chirurginių operacijų apimtis labai plati. Skyriui priklauso ir traumatologinės operacijos, artroskopija, meniskų siuvimai, raiščių susiuvimai, ginekologinės operacijos, histeroskopijos, histerektomijos, išvaržų, tulžies pūslės operavimas, skrandžio, venų operacijos, burnos gerklės operacijos.(...)“, – vardija Jonavos ligoninės vadovas Gediminas Ramanauskas.

Po naujo skyriaus atsiradimo Jonavos ligoninėje pasikeitė operacijų planavimas ir kitų skyrių užimtumas.

„Įsteigus naują skyrių, buvo įrengtos naujos 8 dienos chirurgijos lovos, kurios yra pilnai sukomplektuotos, atnaujintos, moderniai įrengtos vienvietės palatos su visa infrastruktūra, sekimo sistema, tiesioginio patekimo į operacinę ir atgal sistema“, – pokyčiais džiaugiasi G. Ramanauskas.

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius teigia, kad savivaldybė ir ateityje negailės investicijų rajono ligoninei.

„(...) Savivaldybė labai aiškiai supranta, kad visos sveikatos paslaugos gyventojams, kurios gali būti suteikiamos vietoje, jos ir turi būti suteikiamos vietoje, kad žmonėms būtų patogu ir nereikėtų toli ieškoti“, – sako M. Sinkevičius.

Skaičiuojama, kad praėjusiais metais Jonavos ligoninėje buvo atliktos 68 endoprotezavimo operacijos. Šiems metams dar nesibaigus atlikta jau 140 tokių operacijų.

„Pacientai gręžiasi į rajoną, nes didžiuosiuose miestuose yra didžiulis poreikis ortopedinių operacijų, todėl taip, norėdami išvengti didelių eilių jie važiuoja į rajonus gydytis, operuotis. Kita vertus, ir tie patys specialistai iš didžiųjų miestų važiuoja taip pat į periferiją dirbti, nes jiems suteikia lygiai tokias pačias sąlygas, kaip Kaune ar Vilniuje(...)“, – sako ligoninės traumatologas Tadas Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.