Ypatinga akcija: Šiaulių medikai kviečia nemokamai išsitirti dėl vėžio

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos Moterų konsultacijų skyriuje gruodžio 11–15 dienomis vykdoma akcija, kurios metu moterys kviečiamos profilaktiškai pasitikrinti dėl gimdos kaklelio vėžio. Šios akcijos metu atliekamas gimdos kaklelio citologinis tyrimas ir Žmogaus papilomos viruso (ŽPV) tyrimas skystoje terpėje, nepriklausomai nuo moters amžiaus.

Respublikinės Šiaulių ligoninės akušeriai (iš kairės) Mindaugas Pauliukas, Gražina Puščiuvienė, Aliona Sivakova ir Kamilė Šumbarauskaitė, vykdantys akciją.<br>Ąžuolo Bagdono nuotr.
Respublikinės Šiaulių ligoninės akušeriai (iš kairės) Mindaugas Pauliukas, Gražina Puščiuvienė, Aliona Sivakova ir Kamilė Šumbarauskaitė, vykdantys akciją.<br>Ąžuolo Bagdono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Respublikinės Šiaulių ligoninės inf.

Dec 13, 2023, 4:37 PM

Registruotis dar galima

Moterys, norinčios dalyvauti šioje akcijoje bei išsitirti dėl gimdos kaklelio vėžio, iš anksto registruojasi. Registracija dar vykdoma internetu https://reg.siauliuligonine.lt

Akcijos organizaciniais klausimais besirūpinanti akušerė Gražina Puščiuvienė pastebi, kad akcijoje dalyvaujančios moterys patenkintos tyrimu, nes ne visos galėjo dalyvauti profilaktikos programoje bei išsitirti dėl ŽPV dėl amžiaus, kuris profilaktikos programos dalyvėms yra ribotas.

Tyrimo metu paimti mėginai perduodami Respublikinės Šiaulių ligoninės Laboratorinės diagnostikos skyriaus ir Patologinės anatomijos skyriaus laborantams.

Tyrimas daug efektyvesnis

Šios akcijos metu gimdos kaklelio citologinis tyrimas atliekamas skystoje terpėje. Yra nustatyta, kad tyrimo iš tepinėlio tikslumas yra tik 40 proc. o tyrimo skystoje terpėje tikslumas – 90 proc.

Tyrimų rezultatus akcijos rengėjai sužinos po trijų savaičių, kai juo atliks laboratorijos.

Rezultatai bus įvertinti ir įkelti į elektroninės sveikatos portalą www.esveikata.lt, kur gydytojo pateiktus rezultatus galės matyti ir pačios pacientės, ir šeimos gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.